جامعه پذیری جنسیتی و نگرش به خشونت علیه زنان (مطالعه موردی شهر بیجار)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی جامعه شناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SOCIOCONF02_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید اسمعیلی

کارشناس ارشد دانشگاه مازندران

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر تبیین نگرش جوانان نسبت به خشونت علیه زنان است. روش تحقیق، پیمایشی و ابزار جمع-آوری اطلاعات نیز پرسشنامه بوده است. جامعه آماری تحقیق، جوانان پسر 15 تا 30 سال شهرستان بیجار استانکردستان است. در مجموع 450 نفر به روش نمونه گیری خوشهای چند مرحله ای انتخاب شدند. چهارچوب نظریتحقیق جامعه پذیری جنسیتی بوده است. جامعه پذیری جنسیتی فرایند بازتولید نابرابریهای جنسیتی است. مطابقاین دیدگاه، خشونت رفتاری است که یاد گرفته میشود و معمولاً در جوامع مجبورکردن زنان و خشونت علیه آنهامشروع و طبیعی است و واکنشهای جنسیتی سنتی خشونت را تشویق میکند. متغیرهای مستقل تحقیق شامل تجربهخشونت، تصور سلطه گرایانه از مرد، تصور فرمانبردارانه از زن، ساختار استبدادی و ددموکراتیک خانواده بوده است، کهبرای تبیین متغیر وابسته تحقیق (نگرش به خشونت علیه زنان) استفاده شده است. بر اساس نتایج تحقیق تمامیفرضیات تحقیق که بر اساس متغیرهای وابسته گرفته شده است، تایید شدهاند. از میان پنج متغیر مستقل تجربهخشونت (0/49) قویترین و مهمترین پیش بینی کننده نگرش به خشونت علیه زنان است. بعد از این متغیر به ترتیبمتغیرهای تصور سلطه گرایانه مرد(0.29)، ساختار استبدادی خانواده(0.13)، ساختار دموکراتیک خانواده (0.11) و تصورفرمانبردارانه از زن (0.10) بیشترین تأثیر را بر نگرش به خشونت علیه زنان داشته اند.

کلیدواژه ها

نگرش به خشونت علیه زنان، جامعه پذیری جنسیتی، تجربه خشونت، تصور سلطه گایانه از مرد و فرمانبردانه از زن و ساختار خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.