بررسی تأثیر رسانه های ارتباط جمعی بر جامعه پذیری سیاسی دانش آموزان دبیرستانی (مورد مطالعه: دانش آموزان دبیرستان شهر کوهدشت)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی جامعه شناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SOCIOCONF02_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا نواح

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

علی حسین حسین زاده

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

احمد ویسی

کارشناس ارشد دانشگاه شهید چمران اهواز -

چکیده

جامعه پذیری یا اجتماعی شدن یعنی همنوایی فرد با ارزشها، هنجارها و نگرش های گروهی و اجتماعی که دارای ابعاد وزیرشاخه هایی چون جامعه پذیری سیاسی، جامعه پذیری دینی، جامعه پذیری سازمانی و ... می باشد. هدف اصلی نهادهایجامعه پذیر کننده، اجتماعی کردن یا آماده ساختن افراد برای حضور مؤثر در جامعه و درک به موقع و هماهنگ ساخت ها،کارکردها و فرهنگ جامعه، جهت نشان دادن عملکرد معقول اعم از واکنش ها، رفتار یا کنش در جهت رفع نیازها ورسیدن به اهداف جمعی است. مقاله حاضر با هدف بررسی تأثیر رسانه های ارتباط جمعی بر جامعه پذیری سیاسی دانش-آموزان دبیرستانی انجام گرفته است. در این پژوهش، نظر بر این است که انواع رسانه های مختلف (اعم از تلویزیون،ماهواره، سینمای خانگی و اینترنت) موجد سطوح متفاوتی از جامعه پذیری سیاسی می گردد. چارچوب نظری تحقیقبرگرفته از آراء پارسنز، گربنر و ... میباشد. دادههای پژوهش با روش پیمایش از نمونهای با حجم 384 نفر از دانش آموزانپایه ی سوم و چهارم دبیرستان شهر کوهدشت و با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب، جمع آوری و مراحل آماری آن با استفاده از نرمافزارSPSS V.16 انجام شده است. نتایج نشان داد که از مجموع عوامل مطرح شده میزان مشاهده ی هرکدام از انواع رسانه ها، اولویت محتوایی و پایگاه اجتماعی -اقتصادی بر جامعه پذیری سیاسی تأثیرگذار هستند. همچنین نتایج نشان داد متغیرهای زمینه ای نیز بر جامعه پذیری سیاسی موثرند.

کلیدواژه ها

جامعه پذیری سیاسی، رسانه های ارتباط جمعی، کوهدشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.