کاربرد فناوری های نوین دورکاوی و سامانه اطلاعات مکانی در برآورد خسارات لرزه ای پس از وقوع زمین لرزه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه تقی نزاد

کارشناس ارشد GIS- گروه مهندسی نقشه برداری – دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

عباس مالیان

دکترای فتوگرامتری–گروه مهندسی نقشه برداری–استادیاردانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

چکیده

آگاهی سریع، دقیق و جامع از موقعیت ساختمان های تخریب شده پس از وقوع زلزله، مبنای بسیاری از مراحل مطرحدر روند مدیریت بحران از قبیل امداد و نجات، اسکان، آواربرداری و حتی بازسازی می باشد. هدف از این مقاله شناسایی وارزیابی درجه تخریب ساختمان ها پس از وقوع زلزله با استفاده از داده های سنجش از دور و سیستم اطلاعات مکانی می باشد.در روش پیشنهادی پس از استخراج توصیفگرهای موضعی از تصاویر قبل و بعد از زلزله برای هر ساختمان، نسبت به تعیینوضعیت آن با استفاده از معیار فاصله اقلیدسی و روش استانه گذاری Qtsu اقدام گردیده و در یکی از رده های سالم تا تخریب ناچیز ، تخریب متوسط ، تخریب سنگین و ویران قرار داده می شود. پس از تعیین درجات تخریب با استفادهاز تحلیل های آمار مکانی به بررسی الگوی پراکندگی ابنیه تخریب شده پرداخته می شود. در این مقاله برای ارزیابی کمی و کیفی روش پیشنهادی نسبت به تعیین وضعیت ساختمان های تخریب شده زلزله بم با تصاویر ماهواره ای QuickBird موجود اقدام گردید. کیفیت روش پیشنهادی با دقت کلی 78/98% ارزیابی گردید.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، توصیفگرموضعی، آستانه گذاری Qtsu، تحلیل آمار مکانی، QuickBird

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.