ارائه یک تکنیک نوین هوشمند جهت پیش بینی داده های حجیم بورس مبتنی بر الگوریتم فراابتکاری جستجوی هارمونی و شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های مهندسی رایانه
  • کد COI اختصاصی: RCEITT01_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیارش آقاخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، آشتیان ، ایران

عباس کریمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، اراک ، ایران

چکیده

امروزه، سرمایه گذاری در بورس، بخش مهمی از اقتصاد جامعه را تشکیل می دهد، به همین دلیل باتوجه به تولید حجم وسیع وبیشمار داده در بورس به صورت روزانه، پیش بینی قیمت سهام برای سهامداران از اهمیت خاصی برخوردار شده است تا بتوانندبالاترین بازده را از سرمایه گذاری خود کسب کنند. تکنیک های داده کاوی علاوه بر جمع آوری و مدیریت دادهها، آنالیز و پیش بینی هایی را نی شامل می شود که کشف الگوهای موجود و روابط ناشناختهی میان داده ها ما را در امر پیش بینی یاری میرساند. باتوجه به اینکه بازار سهام یک سیست غیرخطی و آشوبناک است لذا پیشبینی هرچه دقیق تر داده های حجیم بورس نیازمند اب ارهای هوشمند و پیشرفتهای مانند شبکههای عصبی و الگوریتم های فرا ابتکاری است. در این تحقیق با استفاده از تکنیکهای داده کاوی به ارائه روشی نوین هوشمند جهت پیش بینی داده های حجیم بورس با استفادهاز الگوریتم فرا ابتکاری جستجوی هارمونی و شبکه عصبی مصنوعی خواهیم پرداخت. مدل پیشنههادی رابرروی داده های شرکتهای IBM ، Apple ، Dell و نیز قیمت طلا در بازار جهانی اجرا کرده اید ، سپس نتایج بدست آمده با الگوریتم های HMM ، GFIS ، ANFIS ، CGFS ، PSO ، GA ، ARIMA ، ANN ، ANN-ICA ، ANN-GA ، ANN-HMM-Fuzzy ، HMM-ANN-GA مقایسه شده است. نتایآ نشان می دهد دقت پیش بینی، نسبت به سایر مدن ها به مراتب بهتر بوده است.

کلیدواژه ها

داده کاوی، پیش بینی داده های حجیم بورس، پیش بینی قیمت جهانی طلا، شبکه عصبی مصنوعی، آموزش شبکه عصبی، الگوریت فراابتکاری جستجوی هارمونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.