سیستم های پایدار در معماری سنتی مازندران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری مسکونی
  • کد COI اختصاصی: FNCRA01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه عبداله زادگان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

کتایون حسن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

عبداله نصراللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

معماری پایدار به عنوان الگویی برای طراحی ساختمان ها، در چند دهه ی گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفته است. همانطور که می دانیم معمار ایرانی از دیر باز با توجه به اعتقادات و مذهب خود به عناصر چهارگانه و طبیعت احترام گذاشته ، آن ها را امری مقدس می پنداشته و در حفظ آن ها کوشیدهاست. با نگرشی به معماری بومی سنتی ایرانی در می یابیم که معماران ایرانی با توجه به اقلیم چهارگانه گسترده در کشور، بناها را با هماهنگی زیاد درطبیعت بنا کرده و با توجه به محدودیت ها و امکانات بستر طرح ، بهترین شرایط زیستی را برای کاربران فراهم نموده اند. معماری مازندران به عنوان نمونه ای از یک معماری بومی آمیخته با طبیعت تاریخچه ای دیرینه دارد که در آن، با در نظر گرفتن طبیعت، در خلق فضایی آرامش بخش و همساز با اقلیم تلاش شده است. این معماری با استفاده از ساختمایه های بوم آورد و مصرف و ذخیره مناسب منابع انرژی ، پایداری خود را تضمین کرده است. اما با گذشت زمان، بسیاری از این اصول طراحی پایدار زیر پا گذاشته شده و یا به فراموشی سپرده شده اند. در این مقاله سعی شده است تا برخی از مهمترین الگوهای معماری بومی مازندران معرفی شوند.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری سنتی ایرانی ، معماری بومی مازندران ، معماری همساز با اقلیم مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.