آموزش درمعماری مدرن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE02_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجده علی نیای آهندانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت ایران

سمیه صف آرا

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت ایران

فاطمه علی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت ایران

چکیده

روش آموزش طراحی در دانشکده های معماری مختلف ایران تفاوت چندانی با هم ندارند و هر یک از اساتید با توجه به تجربه و توان عملی خود، هدایت هر آتلیه را در یک بازه زمانی به عهده می گیرند. البته تلاش هایی در جهت رونق بخشیدن دوباره به آتلیه ها صورت گرفته است، اما هدف نهایی آن ها برقراری کامل و مجدد نظام آتلیه ای نیست بلکه صرفا کوششی در راستای بهره گیری از برخی سنت های خوب گذشته و ترکیب آن ها با ملزومات و مقتضیات زمانه است تا موجب افزایش اعتبار آتلیه ها و بازگرداندن شور و نشاط به آن ها شود. در حالیکه الگوهای آموزش معماری در غرب، همواره توانسته است، روندی موفقیت آمیز را در پرورش معماران در پیش گیرد. در این نوشتار با بررسی مختصری از تاریخچه و روند تکامل آموزش مدرن معماری، سعی شده است، تا به سیر تکاملی آن پی برده و از نکات مثبت آن استفاده شود. با این هدف پس از بررسی مختصر تاریخچه مدرسه بوزار، مدرسه باهاوس، جنبش 1968 در فرانسه و تاریخچه شکل گیری دانشکده های معماری در ایران، به روند آموزش امروز معماری در سه دانشگاه مطرح ایران از جمله دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، دانشکده معماری دانشگاه شهید بهشتی و دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت و همچنین شیوه های آموزشی در دو دانشگاه موفق دنیا، AA در انگلستان و SCI-Arc در آمریکا پرداخته شده است. امید آن می رود که این مقاله آغازی برای رفع کمبودهای موجود در سیستم آموزش معماری ایران به منظور هویت بخشیدن به معماری نه از جنبه های ظاهری و کلیشه ای بلکه از جنبه های معنایی و کاربردی باشد. در نهایت پیشنهاد می شود با گذاشتن بازدید از مکانهای متعددی که از حیث معماری ایرانی بسیار درخور توجه اند، دانشجو را با هویت معماری ایرانی آشنا نمود و آموزش را از قالب تئوری، خارج و آن را برای نسل امروز ملموس تر ساخت تا امکان بهره گیری از پیشینه چندین هزار ساله معماری ایرانی به عنوان منبع غنی از کاربردهای سودمند در طراحی فراهم گردد

کلیدواژه ها

آموزش مدرن معماری ، مدرسه بوزار ، مدرسه باهاوس ، مدرسه AA ، مدرسه SCI-Arc ، معماری ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.