طراحی همساز اقلیم با معماری مسجد شیخ لطف الله در شهر اصفهان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
- کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE02_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1903
نویسندگان
مدرس دانشگاه پیام نور و دانشجوی دکتری آب و هواشناسی دانشگاه اصفهان
دانشجوی معماری دانشکده فنی و حرفه ای سمیه نجف آباد
دانشجوی معماری دانشکده فنی و حرفه ای سمیه نجف آباد
چکیده
مسجد نیایشگاه و مکانی برای گردهمایی مسلمانان است و در دین اسلام جایگاه ویژه ای دارد. .هدف از این پژوهش بررسی معماری مطابق با شرایط آب و هوایی مسجد شیخ لطف ا... می باشد لذا متناسب با این موضوع از نمودار زیست اقلیم ساختمانی اولگی،حداقل و حداکثر دما-حداقل و حداکثر رطوبت نسبی اصفهان استفاده شده است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که در شهر اصفهان گرما در ماه های ژوئن، جولای و آگوست حاکم است و سرما در ماههای ژانویه، فوریه، نوامبر و دسامبر حاکم است و در ماههای اوریل،می،سپتامبر و اکتبر شرایط مطلوب بر قرار است. در این مسجد به بهترین نحو نور گیری ها انجام شده و با توجه به اقلیم منطقه ای شهر اصفهان همه ی جوانب معماری بنا با اقلیم سازگار در نظر گرفته شده است.این مسجد دارای تزیینات و کاشی کاری های بسیار زیبایی بوده که چشم هر بینده ای را به دیدن خود وا می دارد.کاشی کاری ها به نحوی بوده است که توسط نور آیه های روی کاشی کاری ها در هر ساعت تجلی خاص خود را به همراه دارد.در پس هر قسمت از این مسجد رازی گران قدر نهفته است. و در نهایت تطابق اقلیمی لازم از نظر پنجره ها،ارتفاع سقف ها و...در معماری مسجد مذکور وجود داردکلیدواژه ها
همساز ، اقلیم ، معماری ، مسجدشیخ لطف ا... ، شهراصفهانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.