ارزیابی مقاومت مخلوطهای پودر لاستیک و ماسه در دستگاه برش مستقیم سیکلیک بزرگ مقیاس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران ، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CIVILSD01_267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 820
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میراحمد لشته نشایی

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گیلان

مهران کریم پورفرد

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گیلان

علی فرهنگ خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران خاک و پی، پردیس دانشگاهی دانشگاه گیلان

وحید نجفی مقدم گیلانی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران راه و ترابری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گیلان

چکیده

خاک یکی از کهنترین مصالح ساختمانی است که به دلیل وفور آن در طبیعت به یکی از پرمصرفترین مصالح تبدیلشده است واز دیرباز در ساختوساز موردتوجه بشر بوده است اما به سبب ضعف مقاومت برشی و عدم مقاومت در برابر نیروهای کششی،پژوهشگران پیوسته درصدد افزایش ظرفیت باربری، مقاومت و بهبود خواص آن برآمده و روشهای مختلفی ازجمله اصلاح مکانیکی مانند تراکم، اصلاح شیمیایی مانند تثبیت با آهک یا سیمان و استفاده از ایده خاک مسلح یا بهکارگیری عناصر کمکی و با مقاومت کششی زیاد را در این زمینه به کار گرفتهاند. در این میان خاک مسلح بهعنوان روشی مؤثر و موفق جایگاه ویژهای در تقویت وبهسازی خاک یافته است. هدف پژوهش حاضر تمرکز بر بهکاربردن ضایعات مربوط به خردههای لاستیکی حاصل از تایرهای فرسوده به شکل پودر در مخلوطهای خاکی و شن ریز میباشد. برای تعیین تأثیر پارامترهای مقاومتی و تأثیر تعداد چرخهها و دامنه بارگذاری بر رفتار مقاومتی این مخلوطها از یک دستگاه برش مستقیم بزرگمقیاس سیکلیک استفاده شدهاست. بدین منظورمخلوطهای خاک و پودر لاستیک در درصدهای وزنی مختلف و تراکم متفاوت آمادهشدهاند و تحت سطوح مختلف تنش قرار گرفتند. این بررسی به جهت ارزیابی میزان بهینه ترکیب مخلوط با توجه به مقادیر نمودارهای تنش میباشد. مخلوطها با یکچگالی کلی ثابت تحت چندین سربار مختلف در دستگاه برش مستقیم تحت بارگذاریهای سیکلیک قرارگرفتهاند. با توجه به نتایجحاصل از این آزمایشها، با افزودن پودر لاستیک مقاومت بیشینه سیکلیک و مقاومت استاتیکی نهایی در حالت کلی کاهش مییابد، اما مقدار تغییرات این پارامترها یکسان نیست

کلیدواژه ها

مخلوط خاک و پودر لاستیک، مقاومت مخلوط، دستگاه برش مستقیم بزرگمقیاس سیکلیک، ضایعات لاستیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.