بررسی تاثیر هزینه ای استفاده از روان کننده ها در سازه های بتنی مطالعه موردی: سازه ساختمانی در 16 طبقه با زیر بنای کلی 13.824 متر مربع

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران ، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: CIVILSD01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر دورمحمدی

کارشناس واحد طراحی و مهندسی شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایرانیان

علیرضا باقرزاده چهره

کارشناس واحد کنترل کیفیت بتن شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایرانیان

محمود یونسی سرخه

مسئول واحد پشتیبانی فنی شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایرانیان

بردیا رستمی نیا

کارشناس ارشد واحد طراحی و مهندسی شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایرانیان

چکیده

با کاهش دادن درصد آب به سیمان در بتن با استفاده از روانکنندهها، میتوان خصوصیات اصلی بتن مانند مقاومت فشاری و روانی را بهبود بخشید اگر چه تاثیرات استفاده از روانکننده بر بهبود مشخصات اصلی بتن در پژوهشهای متعددی مورد بررسی قرارگرفته و نتایج مطلوبی را نشان می دهد، اما هزینههای مربوط به خرید افزودنیهای روانکننده بتن باعث شده تا در بسیاری از کارگاههای ساخت، خصوصا کارگاههای ساختمانی خصوصی، استقبال مناسبی نسبت به استفاده از این افزودنیها وجود نداشته باشد. در این پژوهش سعی بر آن است تا تاثیرات هزینه ای استفاده از روانکننده در یک پروژه ساختمانی به طور دقیق موردبررسی قرار گیرد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که درنظرگرفتن بهبود مقاومت بتن در اثر استفاده از روانکننده در مرحله طراحی سازه می تواند در کمکردن ابعاد مقاطع سازه ای و در نتیجه کاهش میزان بتن مصرفی و کاهش هزینههای اجرا تاثیرگذارباشد. همچنین در صورت عدم استفاده از روانکننده، برای رسیدن به روانی مورد نیاز بتن، مجبور به بالا بردن میزان سیمانمصرفی خواهیم بود که موجب افزایش هزینه های ساخت بتن خواهد شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که با در نظر گرفتن تاثیرات استفاده از روانکنندهها بر مقاومت بتن در مرحله طراحی سازهای و همچنین تاثیر این افزودنی ها بر کاهش عیارسیمان و افزایش روانی و کارپذیری بتن در مرحله ارائه طرح اختلاط، هزینههای ناشی از خرید افزودنیهای روانکننده به طور کامل جبران شده و استفاده از این افزودنی ها بار هزینه ای اضافی بر پروژه وارد نخواهد کرد.

کلیدواژه ها

بتن، روان کننده، تاثیر هزینه ای، مقاومت فشاری، کارپذیری و روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.