بررسی مقایسه ای روش های کلاسیک و نرم افزارهای HEC-6 و GSTARS-3 در محاسبه بار کل رسوب ورودی به مخزن سدکرخه با استفاده از داده های صحرایی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین همایش زمین شناسی کاربردی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE03_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هوشمندزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگ

محمد محمودیان شوشتری

استاد دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز

محمود کاشفی پور

دانشیار دانشکده مهندسی و علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

رسوبگذاری در مخازن سدها، پس ازچند سال سبب پر شدن و از بین رفتن کارایی آنها میشود. این مساله به خصوص درکشور ما در قیاس با سایر کشورها چندین برابر است. همین مساله لزوم استفاده از روش های کاهش میزان رسوب ورودی به مخازن سدها را ضروری می سازد. در این مقاله کوشش شده است تا با استفاده از امار ایستگاه ابسنجی جلوگیری مقدار بار کل رسوب ورودی به مخزن سد کرخه با استفاده از نرم افزار های GSTARS-3 , HEC-6 و روش های کلاسیک محاسبه شده و نتایج آنها با هم مقایسه شده و طبقه بندی شوند. از مقایسه نتایج بدست آمده با امار مشاهداتی اینگونه استنباط میشود که مدل GSTARS-3 , HEC-6 و روش کلاسیک بترتیب در رتبه های اول تا سوم قرار دارند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.