بازشناسی پارامترهای اقلیمی بر الگوی ساخت خانه های قدیمی مطالعه موردی: خانه شربت اوغلی، قدکی و بهنام در تبریز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نیارش شهر پایا
  • کد COI اختصاصی: SCIENC01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد الفت

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده معماری و شهرسازی ، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ،ایران

اسماعیل ضرغامی

استادیار،دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی،ایران

شادی رهبر صباغی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، ایران

چکیده

شرایط اقلیمی به صورت های مختلف بر زندگی انسان تاثیر ژرفی برجای می گذارد، به طوری که شرایط نامناسب و نامطلوب اقلیمی علاوه بر ایجاد ناراحتی و مشقت های فراوان جسمی و روحی، سبب از دست رفتن کارایی و ایجاد اختلالات گوناگون در آدمی است.در حالی که شرایط اقلیمی مطلوب و معیارهای آسایش اثرات مثبتی به جا می گذارد .اقلیم سرد و کوهستانی شهر تبریز در شکل گیری بناها و عناصر و جزئیات معماری این شهر تاثیر بسزایی داشته است لذا جهت بررسی اقلیم سرد کوهستانی، شهر تبریز به عنوان مطالعه موردی در نظر گرفته شده است. در این پژوهش سعی شده است برای بررسی ویژگی های اقلیمی تبریز، تأثیر تمامی عوامل اقلیمی در زوایای مختلف این شهر مورد توجه و کنکاش قرار گیرد، به همین علت با به کارگیری روش قیاسی، با مطالعه کلیات موجود در معماری و طراحی، جزئیات موثر در طراحی اقلیمی از جمله تأثیر باد بر جهت گیری بناها، چگونگی مهار این بادها جهت آسایش اقلیمی، تأثیر هوای سرد منطقه بر نحوه قرارگیری ساختمان ها در کنار یکدیگر، چگونگی طراحی فضاها برای استفاده از تابش آفتاب در فصل زمستان، تأثیر مصالح مورد استفاده از ساختمان ها بر آسایش دمایی فضاهای داخلی، تبیین شده است.همچنین تاثیر طراحی بر اساس چرخه خورشیدی روی بار گرمایشی و سرمایشی مسکن اقلیم سرد بررسی شده است. محاسبات انجام شده در این پژوهش از طریق شبیه سازی در نرم افزار Autodesk Ecotect Analysis 2011 که ویژه محاسبات انرژی است، انجام می شود بر این اساس، در عرض شمالی 38 درجه با استقرار جهت ساختمانها یا انحراف حدود 45درجه به طرف شرق یا غرب حداکثر نورگیری در ساختمانها و حداقل سایه در معابر همجوار آن به دست می آید.

کلیدواژه ها

اقلیم, عوامل محیطی, Ecotect analysis, شربت اوغلی, بهنام, قدکی, تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.