تعیین مقطع نهایی شکست سدهای خاکی با استفادهع از شبکه عصبی مصنوعی
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC05_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1247
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه های آبی دانشگاه شیراز
استادیار بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
چکیده
تا کنون روابط پیشنهادی زیادی برای پیش بینی مقطع نهایی شکست سدهای خاکی ارائه شده است که بر مبنای روابط فرسایش، قوانین هیدرولیک، انتقال رسوب و مکانیک خاک پایه گذاری شده اند. لیکن پیچیدگی و مشکلات ناشی از جمع آوری داده ها در استفاده از روابط موجود و میزان خطای وارده در روابط باعث استفاده از روش های جدیدی در این زمینه شده است. در این تحقیق سعی شده است که با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی ( ANN ) روشی نوین برای تعیین مقطع نهایی شکست سدهای خاکی ارائه گردد. برای این کار از داده های 108 شکست سد روی داده در دنیا استفاده شده و شبکه تحت آموزش و آزمون قرار گرفت. بهترین ساختار حاصله بدست آمده برای تعیین عرض کف مقطع شکست ساختاری با 7 نرون در لایه اول، 3 نرون در لایه میانی و 1 نرون در لایه خروجی یعنی ساختار 1-3-7 با ضریب همبستگی برای آموزش و آزمون به ترتیب 0/981 و 0/716 و برای تعیین عرض بالایی مقطع شکست ساختاری با 7 نرون در لایه اول، 6 نرون در لایه میانی و 1 نرون در لایه خروجی یعنی خروجی 1-6-7 با ضریب همبستگی برای آموزش و ازمون به ترتنیب 0/967 و 0/747 و برای تعیین عمق نهایی مقطع شکست ساختاری با 7 نرون در لایه اول و 2 نرون در لایه میانی و 1نرون در لایه خروجی یعنی ساختار 1-2-7 با ضریب همبستگی برای آموزش و آزمون به ترتیب 0/998 و 0/707 حاصل گردید.کلیدواژه ها
ابعاد مقطع نهایی شکست ، شبکه مصنوعی ، شکست سدهای خاکیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.