مدیریت عملکرد و نقش آن در بهبود و ارتقای عملکرد سازمان های آموزشی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ICOM01_0394
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما کاظمی ملک محمودی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی وکارشناس مسئول روابط بین دانشگاهی و اموربین الملل دانشگاه علوم پزشکی گلستان

محمد صالحی

دکترای مدیریت آموزشی ،عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

مسعود پیری توسنلو

کارشناسی ارشد مدیریت ، عضو شورای شهر ساری و مدرس دانشگاه

چکیده

جو رقابتی پیچیده دنیای امروز، سازمان ها را به سوی کمال طلبی به حرکت در می آورد. سازمان ها برای بقای خود در محیط رقابتی جدید، بایستی علم مدیریت و عملکرد خود را ارتقاء دهند. هدف و فلسفه مدیریتعملکرد، سنجش و ارزیابی عملکرد، تعیین نقاط قوت و ضعف از طریق ارتباط بین سرپرستان و کارکنان سازمان، تعیین انتظارات سازمان و کارکنان جهت استفاده بهینه از کلیه امکانات و منابع در جهت تحققاهداف سازمان واثربخشی است. در شرایط رقابتی کنونی، بیش از هر زمانی دانایی مبتنی بر توسعه دانش بنیان شرط بقا شده است. نظام های آموزشی با توجه به اهداف وماموریت آنان که مهم ترین آن تربیت نیرویانسانی کارآمد برای سایر نهادهای جامعه است از جایگاه ویژه ای برخوردار است و دانشگاه ها نیز مهمترین و کلیدی ترین سازمان های آموزشی هستند که علاوه بر تربیت نیروی انسانی پاسخگوی نیاز های اجتماعیبرای کسب و اشاعه دانش و فناوری می باشند. امروزه نظام های مدیریت عملکرد به یکی از ابزار های مهم مدیریتی تبدیل شده است و تبعات مثبت زیاد از جمله انتقال بار مسئولیت عملکرد به کارکنان ، استفادهبهینه از منابع محدود سازمان و افزایش اثربخشی وبهره وری در سازمان را دارد. مدیریت عملکرد به عنوان مهمترین نظام مدیریت منابع انسانی نقش مهمی دربهبود عملکرد کارکنان و همسو نمودن عملکرد آنان بااهداف کلان درسازمان های آموزشی ودانشگاه ها که ماموریت آنان تربیت افراد در حیطه های فنی، ادراکی، ارتباطی و اخلاقی از یک طرف و تولید علم و فناوری از طرف دیگر می باشد، ایفا می نماید. مدیریت عملکرد ابزاری برای اندازه گیری عملکرد به ویژه در سازمان های دانش بنیان بوده و بستری برای مدیران عالی آنفراهم می کند تا بر اساس آن به تصمیم گیری، قضاوت و نظارت دقیقتری بپردازند. پیاده سازی و اجرای مدیریت عملکرد به عنوان پایه و اساس نظام اطلاعاتی مدیریت نوین برای بهبود نظام آموزشی کشور ضروری می باشد. لذا این تحقیق با هدف بررسی نقش مدیریت عملکرد در ارتقای و بهبود عملکرد سازمان های آموزشی در قرن فرانوین و دانایی مبتنی بر توسعه دانش بنیان صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

مدیریت عملکرد ، سازمان های آموزشی ، بهبود و ارتقای عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.