فیلتراسیون غشائی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: COPDCFI02_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 758
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه سلمانی

رضا فرهمندفر

چکیده

استفاده از تکنولوژی غشایی به عنوان یک روش برای فرآوری و جداسازی در صنعت غذا کاربردهای وسیعی پیدا کرده است از زمان ورود تکنولوژی غشایی به صنعت غذا در چهاردهه پیش به تدریج به عنوان جایگزین روش های مرسوم و رایج بکار می رود که باعث تولید اقتصادی تر و کیفیت بهتر فرآورده های غذائی شده است. به علت عدم استفاده از مواد شیمیایی و افزودنی ها و ه مچنین مصرف نسبتاً پائین انرژی فرایند غشائی به عنوان تکنولوژی سبز در نظر گرفته می شود (Strathmann 1981, Wenten 2002, Short 1995) این تکنولوژی می تواند خالص سازی شکر و اب و همچنین بازیافت ترکیبات با ارزش از پساب ها و فاضلاب بکار می رود (Hamachi 2003), (Chou 2002). در اکثر موارد تکنولوژی غشائی نسبت به تکنولوژی های رایج مزیت های بیشتری دارد. برای مثال استفاده از پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون سرد با غشاهای مناب به جای عمل آوری با حرارت بالا برای حذف میکروارگانیسم ها از نظر مصرف انرژی اقتصادی تر می باشد و با تغلیظ یا فیلتراسیون غشائی به جای تبخیر حرارتی باعث حفظ طعم و مزه طبیعی غذاها و ارزش تغذیه ای می شود و یا تغلیظ یا فیلتراسیون غشائی به جای تبخیر حرارتی باعث حفظ طعم و مزه طبیعی غذاها و ارزش تغذیه ای می شود. فرایندهای غشائی مانند میکروفیلتراسیون (MF)، اولترافیلتراسیون (uF)، نانوفیلتراسیون (nF) و اسمز معکوس (Ro) دامنه وسیعی از جداسازی ترکیبات با توجه به اندازه ذرات را در بر می گیرند. امروزه بالاترین سطح کیفیت و ایمنی مواد غذایی انتظار می رود بازار مواد غذائی که ارزش تغذیه ای آنها اضافه شده در حال افزایش است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.