بررسی اثر افشره هیدروالکلی زیره سبز بر علائم بالینی بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_1249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه معینی

دانشجوی دکتری تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران

شهرام آگاه

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران متخصص کبد و بیماری های گوارشی

امیر مهدی طالب

استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه تهران متخصص فارماکوگنوزی

نرجس گرجی

دانشجوی دکتری تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

سندروم روده تحریک پذیر از شایع ترین بیماری های گوارشی است که با درد شکمی همراه با اختلالات در دفعات یا تغییر شکل مدفوع می باشد در حال حاضر درمانی که بر روی تمام علائم آن موثر و عوارض جانبی نیز نداشته باشد در دسترس نیست. گیاه دارویی زیره سبز از دیرباز برای درمان اختلالات گورشی مانند نفخ استفاده داشته و در این مطالعه اثرات افشره هیدروالکلی آن بر علائم این بیماران مورد بررسی قرار گرفته است . 57 نفر از مراجعه کنندگان به بیمارستان رسول اکرم تهران که معیارهای ROMEII را داشتند و فاقد بیماری های همراه بودند پرسشنامه ای حاوی تعدا دفعات اجابت مزاج در طول یک روز و یک هفته، قوام مدفوع، درد شکم، تهوع، نفخ شکم، احساس دفع ناکامل، احساس فوریت در دفع، وجود مخاط در مدفوع و بی اختیاری مدفوع را در بدو ورود و 2 و 4 هفته پس از مصرف افشره زیره (20 قطره روزانه) همچنین 2 و 4 هفته پس از پایان درمان تکمیل کردند و داده ها مورد آنالیز قرار گرفت شدت درد، نفخ ، دفع مخاط در پایان پژوهش کاهش یافته و این بهبودی تا پایان دوره پیگیری ادامه داشت دفع ناکامل، فوریت ، قوام مدفوع و دفعات اجابت مزاج در پایان درمان بهبود داشت. (P=0/000) و 3 نفر از بیماران به دلیل ایجاد سرگیجه و تهوع مطالعه را ترک کردند. استفاده از افشره زیره سبز بر روی کلیه علائم بیماری موثر و با توجه به هزینه پایین و فراوانی در کشور کاربرد درمانی آن مقرون به صرفه می باشد مطالعات بیشتر به همراه گروه دارونما و تعداد بیشتر بیماران پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

سندروم روده تحریک پذیر، زیره سبز، طب سنتی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.