اثر تنش شوری بر صفات فیزیولوژیکی و درصد اسانس زیره سبز

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_383
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 766
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس سلیمانی فرد

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

رحیم ناصری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه ایلام (کارشناس فنی شرکت فراورده های بذری مهران دشت)

امیر میرزایی

دانشجوی دکتری اکولوژی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

زیره سبز به عنوان یک گیاه دارویی مهم در ایران و جهان شناخته شده است و نظر به اهمیت این گیاه به لحاظ دارویی، مستلزم افزایش سطح زیر کشت آن و حل نمودن مسائل مربوط به آن می باشیم. از طرفی سطحی معادل 15 میلیون هکتار از اراضی کشور مشکل شوری خاک دارند امکان کشت گیاهان دارویی در این نوع اراضی قابل تامل است به منظور بررسی اثر تنش شوری بر خصوصیات فیزیولوژیکی و درصد اسانس زیره سبز یک آزمایش گلدانی در 3 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه پیام نور ایلام در سال 1386 به اجرا در آمد در این طرح تیمارهای شوری شامل نمک کلرید سدیم با غلظت های صفر(شاهد)، 50، 100 و 150 میلی مول بود نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش سطوح شوری روند تغییرات وزن خشک (TDM)، سرعت رشد محصول (CGR) و شاخص سطح برگ (LAI) به طور معنی داری کاهش می یابد. در تیمار شاهد بیشترین وزن خشک (TDM) ، سرعت رشد محصول (CGR) و شاخص سطح برگ (LAI) و در تیمار 150 میلی مول کمترین مقدار بود در عین حال درصد اسانس زیره سبز تحت تاثیر سطوح مختلف تنش شوری قرار نگرفت بنابراین می توان اظهار داشت که تنش شوری اثر گذاری بیشتری بر خصوصیات فیزیولوژیکی رشد نسبت به صفت کیفی اسانی زیره سبز دارد.

کلیدواژه ها

زیره سبز، شوری، صفات فیزیولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.