بررسی خصوصیات زمین شناسی مهندسی ساختگاه سد کمال صالح در استان مرکزی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE05_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید آقاجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد عل

علی ارومیه ای

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس

سیدمحمود فاطمی عقدا

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم

چکیده

سد کمال صالح بروی رودخانه تیره در جنوب غرب استان مرکزی قرار دارد . این رود خانه در فاصله 46 کیلومتری جنوب غربی شهر شازند 28) کیلومتری اراک ) قرار داشته و از بهم پیوستن دو رودخانه قلعه نو و بزرگ تشکیل می شود . در منطقه شازند که از جنوبی ترین حوضه های رسوبی استان مرکزی می باشد،قدیمی ترین تشکیلات که بیشترین گسترش را در منطقه دارند،مربوط به دوران دوم زمین شناسی می باشد . اغلب رخنمونهای این دوران مربوط به ژوراسیک است . در محدوده محور سد، شیب خالص رود خانه % 0/75 و شیب ناخالص آن نیز % 0/667 بود . در این مقاله نتایج به دست آمده از برداشتهای صحرایی و آزمایشگاهی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است . به منظور تعیین خصوصیات فیزیکی و مکانیکی نمونه ها و توده های سنگی محل ساختگاه سد ،علاوه بر برداشتهای صحرایی،عملیات ژئوتکنیکی از قبیل حفر چند گمانه انجام شد . با توجه به بررسی های صحرایی در محل و نتایج به دست آمده از حفاری گمانه ها، توده سنگی محل ساختگاه سد مورد ارزیابی قرار گرفت . نتایج برداشت سطوح ضعف در منطقه وجود سه سیستم ناپیوستگی را نشان می دهد . این مساله علاوه بر تاثیر گذاری بر روی خصوصیات مکانیکی توده های سنگی ،نفوذ پذیری آنها را افزایش داده است

کلیدواژه ها

سد کمال صالح،منطقه شازند،خصوصیات مکانیکی،نفوذپذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.