تاثیر استفاده از جیره های حاوی اسید آلی و گیاهان دارویی موسیر و بومادران بر جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_361
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر ساکی

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا

رضا ناصری

دانش اموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا

جلال سالاری

گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان

یوسف امیری

گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

آزمایشی جهت بررسی تاثیر جیره های حاوی اسید آلی ، موسیر و بومادران بر جمعیت میکروبی در ایلئوم جوجه های گوشتی با 600 قطعه جوجه یک روزه نر و ماده نژاد راس 308 در 5 تیمار ، 4 تکرار و 30 قطعه در هر تکرار انجام شد. تیمارها شامل تیمار شاهد با جیره ای بر پایه ذرت و سویا بر طبق احتیاجات NRC (انجمن ملی نیازمندهای طیور) و 4 تیمار دیگر شامل 1% اسید آل ، 1% بومادران، 1% موسیر و (0/5%موسیر +0/5% بومادران) تنظیم شد. در 21 و 42 روزگی از هر تیمار 6 مرغ به صورت تصادفی انتخاب و جمعیت میکروبی آنها مورد بررسی قرار گرفت برای بررسی تعداد میکروب های انتروباکتریاسه و اسید لاکتیکی از ایلئوم نمونه برداری گردید تعداد باکتری های انتروباکتریاسه تحت تاثیر تیمارها قرار گرفته و کاهش معنی داری را نسبت به شاهد در 21 روزگی نشان داد (0/5> p). افزایش معنی داری در تعداد باکتری های اسید لاکتیکی در تیمارهای 0/5% موسیر +0/5% بومادران، 1% اسید آلی و تیمار بومادران نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (0/5> p) ولی در فاکتور ذکر شده تفاوت معنی داری بین تیمار موسیر و شاهد وجود نداشت و برعکس کاهش معنی داری در تعداد باکتری های انتروباکتریاسه در تیمارهای 0/5% موسیر+ 0/5% بومادران ، 1% اسید آلی و تیمار بومادران نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (0/5> p) ولی در فاکتور ذکر شده تفاوت معنی داری بین تیمار موسیر و شاهد وجود نداشت به طور کلی استفاده از جیره های حاوی اسید آلی و بومادران بر جمعیت میکروبی مفید (اسید لاکتیکی) اثر افزایشی داشته است.

کلیدواژه ها

موسیر، بومادران، اسید آلی، جوجه های گوشتی، جمعیت میکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.