باززایی درون شیشه ای گیاه دارویی Papaver pseudo-orientale

- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
- کد COI اختصاصی: HERBAL01_213
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 673
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه محقق اردبیلی اردبیل
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل
چکیده
گیاهان منبع مهمی از داروها هستند و نقش کلیدی را در سلامتی مردم جهان دارند کشت بافت گیاهی راهکار مناسبی را برای تکثیر و دست کاری ژنتیکی گیاهان دارویی و همچنین تولید متابولیت های ثانویه در شرایط درون شیشه ای فراهم می کند با این حال پیش نیاز اصلی برای کاربرد این تکنیک در بهبود و توسعه هر گیاهی بهینه سازی یک سیستم موثر کشت و باززایی درون شیشه ای برای آن گیاه است . P. pseudo-orientale منبعی برای آلکالوئیدهایی مثل ایزوتبائین، اورینتالیدین، مکرانتالین و سلیوتاریدین است. در این پزوهش تولید کالوس و باززایی درون شیشه ای گیاه P. pseudo-orientale در محیط کشت پایه موراشیگ و اسکوگ (MS) و گامبورگ (B5) حاوی سطوح مختلف هورمون های Kin، NAA و BA بررسی شد . برای تولید کالوس قسمت بالای گیاهچه که شامل هیپوکوتیل و کوتیلدون بود در محیط کشت های فوق در دمای 20 درجه سانتی گراد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی قرار داده شدند. تجزیه واریانس صفات نشان داد اختلاف معنی داری در سطح احتمال یک درصد بین محیط های کشت مختلف از لحاظ صفات درصد کالوس زایی ، وزن تر کالوس ، درصد ساقه زایی، وزن تر ساقه، درصد ریشه زایی و وزن تر ریشه وجود دارد . محیط کشت مناسب برای کالوس زایی محیط MS حاوی هورمون های BA و NAA هر کدام به میزان 0/5 میلی گرم بر لیتر و B5 دارای Kin به میزان 0/5 میلی گرم بر لیتر و NAA به میزان 1 میلی گرم بر لیتر بود. ریشه دهی در محیط کشت B5 نسبت به محیط کشت MS بیشتر بود و ریشه زایی در محیط کشت هایی که حاوی غلظت های مختلف هورمون کینتین بودند انجام شد اما در محیط کشت های حاوی هورمون BA ریشه زایی انجام نشد. بیشترین درصد ساقه دهی در محیط کشت B5 حاوی هورمون های Kin و NAA هر کدام به میزان 0/5 میلی گرم بر لیتر بود.کلیدواژه ها
باززایی، ساقه زایی، کالوس، کشت درون شیشه، P. pseudo-orientaleمقالات مرتبط جدید
- اثربخشی و ایمنی گیاه Viola adorata L. به عنوان درمان کمکی در کووید-۱۹
- بیماری آلزایمر از دیدگاه طب سنتی ایرانی: مروری بر فارماکولوژی گیاهان دارویی
- تاثیر گیاهان دارویی بر ایمنی هومورال: از رویکردهای سنتی تا نوین
- بررسی مزایا و خطرات گیاهان دارویی سقط آور
- فراتر از یک گل: بررسی خواص درمانی روغن گل محمدی در مقابله با ریفالکس معدی مروی - یک کارآزمایی بالینی دوسوکور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.