تاثیر مصرف مقادیر مختلف کود دامی و کود اوره بر عملکرد کمی و کیفی گیاه عروسک پشت پرده در شرایط شهرستان ساوه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL01_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پورنقی کیکله

عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد کرج کارمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

داود ارادتمند اصلی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد کرج کارمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

منوچهر جم نژاد

عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد کرج کارمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

چکیده

گیاه عروسک پشت پرده (Physalis alkekengi ) گیاه دارویی از تیره سیب زمینی (Solanaceae) است که دارای ترکیبات دارویی آلکالوئیدی مهمی از جمله فیزالین می باشد به منظور سنجش اثر مصرف مقادیر مختلف کود دامی و کود اوره بر عملکرد ماده موثره و برخی از اجزا عملکرد گیاه عروسک پشت پرده در شرایط کشت شهرستان ساوه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه انجام پذیرفت. فاکتورهای این آزمایش شامل فاکتور اول (میزان کود دامی) در سه سطح ، m1 : شاهد (عدم مصرف کود دامی )، m2 : مصرف 30 تن کود دامی گاوی در هکتار و m3 : مصرف 40 تن کود دامی گاوی در هکتار و فاکتور دوم (کود نیتروژنه خالص) در سه سطح ، n1: شاهد (عدم مصرف کود نیتروژنه)، n2: صد کیلوگرم کود نیتروژنه خالص در هکتار ، n3: صد و پنجاه کیلوگرم کود نیتروژنه خالص در هکتار بود نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف توام کود دامی گاوی به میزان 40 تن در هکتار و کود نیتروژن خالص به میزان 150 کیلوگرم در هکتار بیشترین میزان عملکرد را بر صفات مورد بررسی شامل درصد ماده فیزالین ، مقدار فیزالین در متر مربع تعداد میوه در متر مربع، وزن تر میوه، تعداد شاخه فرعی، تعداد بوته در متر مربع و عملکرد بیولوژیک گیاه عروسک پشت پرده داشت. نتایج این تحقیق نشان دهنده عکس العمل مثبت این گیاه دارویی از نظر کمی و کیفی به مصرف توام کودهای دامی و شیمیایی بوده است.

کلیدواژه ها

عروسک پشت پرده، عملکرد، کود دامی، اوره، فیزالین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.