معرفی مدرسه ی فرانسویان (کاتولیک ها) جلفای اصفهان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: همایش علمی پژوهشی هنر ایرانی، هویت ملی
  • کد COI اختصاصی: SCIANI01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رازانی

کارشناسی ارشد مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی

چکیده

شهر اصفهان در طول تاریخ خود، پیوسته از مراکز مهم فرهنگی ایران بوده است. در گذشته ای نه چندان دور، در این شهر مراکز آموزشی بسیاری همچون مکاتب، مساجد و مدارس وجود داشته اند که در زمان خود بی شباهت به مراکز آموزش عالی امروزی نبوده اند. از جمله ی این مراکز مدرسه ی فرانسوی ها یا کاتولیک ها در جلفای اصفهان است که هم از حیث معماری در ادامه ی روند تأثیرات معماری غرب در زمان قاجار بر شهر اصفهان است و هم به لحاظ بررسی سابقه ی مبلغین مذهبی مسیحی در ایران اهمیت بسیاری دارد.مدرسه ی فرانسوی ها بسیار دیر یعنی در تاریخ 11/5/1384، با شماره ی ثبت 12307 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و متاسفأنه تا به امروز در تاریخ مدرسه سازی ایران و اصفهان، به صورت شایسته مورد بررسی قرار نگرفته است. آنچنان که از متون تاریخی بر می آید؛ مدرسه ی فرانسوی ها در سال 1903.م (1282.ه.ش،1321.ه.ق) به دست مسیونرهای فرانسوی از جمله شخصی به نام پردموت در محوطه ی کلسیای رزاریا ی جلفای اصفهان ساخته شده، حدود 1907.م(1286.ه.ش،1326.ه.ق) به بهره برداری رسیده و در دهه 30 شمسی با ملی شدن مدارس تعطیل شده است. امروزه به همت شهرداری منطقه ی پنج اصفهان و سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان مدرسه ی فرانسوی ها بعد از صد سال دوباره در حال احیا است و به نظر می رسد در آینده ای نزدیک به کاربری جدید خود که چندان نیز از کاربری اولیه اش دور نیست برگردد؛ به نحوی که بخشی از فضاهای آموزشی دانشگاه هنر اصفهان گردد. با چنین اقدامی محیط آموزشی آن احیا گشته و فعالیت های آموزشی در آن بعد از حدود 50 سال دوباره آغاز می گردد.

کلیدواژه ها

مدرسه ی فرانسوی ها، مسیونر، کاتولیک، معماری، جلفا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.