تاثیرنوع مالکیت(خصوصی یا دولتی) بر سطوح مختلف سلامت مالی وارائه مدلی مناسب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: IAAC11_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا پورعلی

استادیار حسابداری ،گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران

علی فلاح

گروه حسابداری،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، نور،ایران

ابوالفضل مهدیزاده تراسانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری ،گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

چکیده

خصوصی سازی فرآیند اجرایی ، مالی و حقوقی است که دولت های بسیاری از کشورهای جهان برای انجام اصلاحات در اقتصاد و نظام اداری کشور به اجرا در می آورند و سلامت مالی نیز به مفهوم حصول اطمینان ازتداوم فعالیت وسود آوری واحد اقتصادی است. تئوری انتخابات عمومی ونمایندگان نشان می دهند که عملکرد واحدهای تجاری خصوصی شده، به طور متوسط افزایش خواهد یافت و سلامت مالی شرکت را بهبود می بخشد.هدف این تحقیق بررسی تاثیر نوع مالکیت(خصوصی،دولتی) بر سلامت مالی شرکتهای پذیرفته شده در بوزس اوراق بهادار تهران و ارائه مدلی مناسب برای این تاثیر است. جامعه آماری این تحقیق شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی1384-89 که به روش حذف سیستماتیک 83 شرکت انتخاب گردید. نتایج آزمون فرضیه ها این پژوهش با استفاده از رگرسیون لجستیک چند جمله ای نشان دهنده این است که نوع مالکیت بر سلامت مالی شرکت ها تاثیر مثبت دارند. به عبارتی با توجه به نظارت مناسبتر در شرکتهایخصوصی، این نظارت موجب ارتقاء سلامت مالی واحدهای اقتصادی در تداوم فعالیت و سود آوری خواهد شد. پس شرکتهای خصوصی از سلامت مالی بیشتری برخوردارند. آزمون صحت پیش بینی مدل ارائه شده در شرکتهایسالم 93 % ،شرکتهای میانی 98 % و در شرکتهای درمانده 100 % را صحیح تشخیص و دسته بندی کرده است. این یافته ها می تواند برای سیاستگذاری بازار سرمایه در تدوین مقررات برای استقرار و تقویت نقش مالکیت مفید بوده ، همچنین برای سرمایه گذاران در ارائه مبنایی برای سلامت مالی شرکت سودمند باشد.

کلیدواژه ها

نوع مالکیت(خصوصی یا دولتی) ، سلامت مالی (سالم، میانی ، درمانده)، مدل رگرسیونی لجستیک چند جمله ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.