بررسی تأثیر بحران مالی جهانی بر نسبت های نقدینگی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: IAAC11_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی کامیابی

استادیار عضو هیات علمی گروه حسابداری دانشگاه مازندران

اسفندیار ملکیان

دانشیار عضو هیات علمی گروه حسابداری دانشگاه مازندران

سید مرتضی نبویان

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی ض

چکیده

بررسی تأثیر گذاری بحران های مالی جهان و کمیت و کیفیت تأثیر این بحران ها بر بازار مالی کشور،موجب شد تا رابطه بین این بحران ها و نسبت های مالی شرکت ها، مورد توجه محافل علمی قرار گیرد. بحران مالیعلاوه بر اینکه متغیرهای واقعی اقتصادی را در مقیاس کلان تحت تأثیر قرار داد ه، در مقیاس کوچک متغیرهای مالی و نسبت های واحدهای تجاری را تحت تأثیر قرار می دهد. در واقع، این نسبت های مالی اطلاعات مهمی برایمدیران واحدهای تجاری، وام گیرندگان، سرمایه گذاران و دولت ارائه می کنند. لذا مسأله ی اصلی پژوهش، این است که آیا بحران مالی جهانی بر نسبت های نقدینگی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تأثیرمعنی داری دارد یا خیر؟ به منظور پاسخگویی به سؤال پژوهش و با توجه به مبانی نظری این موضوع، تأثیر بحران مالی بر 3 نسبت،از نسبت های نقدینگی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفت. نسبت های مورد استفاده در تحقیق حاضر شامل نسبت جاری، نسبت آنی و نسبت گردش نقدی می باشد. جامعه آماری تحقیقحاضر شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه با توجه به محدودیت های موجود شامل 110 شرکت است که طی سال های 1387 الی 1390 مورد بررسی قرارگرفته اند. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد که بحران مالی جهانی بر متغیرهای نسبت جاری، نسبت آنی و نسبت گردش نقدی تأثیر منفی و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

نسبت های مالی، بحران مالی جهانی، تجزیه و تحلیل داده های ترکیبی، بورس اوراق بهادارتهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.