تهیه نقشه حساسیت وقوع لنداسلاید با استفاده از مدل های نسبت فراوانی و فازی گاما(مطالعه موردی؛ جاده ساری-کیاسر)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM06_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم سلیمانی

استاد مرکزRS & GISدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ص.پ. ۵۷۸ ساری- مازندران

مهوش غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

زمین لغزش به عنوان یکی از مخاطرات مهم طبیعی سالانه موجب خسارات فراوان مالی، جانی و تخریب منابع طبیعی میشود. در پژوهش حاضر به منظور مدل سازی و تهیه نقشه پهنه بندی خطر زمین لغزش در محدوده جاده ساری-کیاسر از دومدل فازی گاما و روش نسبت فراوانیFR استفاده شده است. نقشه زمین لغزش موجود و فاکتورهای مرتبط با زمین لغزش 17 فاکتور برای محدوده جاده ساری-کیاسر در شمال ایران فراهم گردید. دادههای 105 زمین لغزش رخ داده در این ) منطقه براساس عکسهای هوایی 1:25000 و مطالعات میدانی جمع آوری گردید. دادههای زمین لغزش به صورت تصادفی بهدو گروه 80 درصد برای مدلسازی و تهیه نقشه پهنه بندی خطر زمین لغزش و 20 درصد برای اعتبارسنجی تقسیم میشود. متعاقبا مدلهای مذکور جهت تهیه نقشه خطر زمین لغزش استفاده شد. نتایج اعتبار سنجی نقشههای پهنه بندی خطرزمین لغزش به وسیله نرخ موفقیت و پیش بینی به صورت درصد مساحت زیر منحنی تجمعی انجام شد. نتایج اعتبارسنجی نشان میدهد که نرخ موفقیت مدلهای نسبت فراوانی و فازی گاما به ترتیب92/05درصدو91/05ونرخ پیش بینی به ترتیب 92/73درصد و89/04درصد میباشد. این نتایج نشان میدهد که مدل نسبت فراوانی نسبت به مدل فازی گاما قابل بالاتری را داراست.

کلیدواژه ها

زمین لغزش، پهنه بندی خطر، فازی گاما، روش نسبت فراوانی، جاده ساری- کیاسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.