تأثیر عدالت سازمانی بر رفتار شهروند سازمانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ASMJ01_0777
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه علی آبادی

کارشناسی ارشد،کوی بهداری خ فرهنگ نبش کوچه شهید صباغی

منصور درتومی

کارشناسی ارشد،کوی بهداری خ فرهنگ نبش کوچه شهید صباغی

چکیده

عدالت سازمانی، متغیری است که پیش بینی کننده ی بسیاری از متغیرهای سازمانی است . یکی از این متغیرها که در سازمان های امروزی دارای اهمیت بسیاری است، مقوله ی رفتار شهروندی سازمانی است . در مدل ارزش گروهی عدالت سازمانی مهم تلقی می شود، زیرا کارکنان با ادراک رفتار منصفانه سرپرستان با آن ها، از شأن عضویت و هویت گروهی مطلع می شوند . فولگر (1988) رویکرد دیگری را برای درک اهمیت عدالت معرفی می کند و آن را یک ویژگی اخلاقی می داند . عدالت سازمانی مجموعه ای از پیامدهای روانی و رفتاری را به دنبال دارد؛ زمانی که افراد احساس می کنند با آن ها به طور غیرمنصفانه رفتار شده، تعهد و عملکرد کاریشان کاهش می یابد و کمتر تمایل خواهند داشت که به همکارانشان کمک کنند . سازمان و سازمان یافتگی جزء جدا نشدنی زندگی ماست. سازمان سیستمی اجتماعی است که حیات وپایداری آن وابسته به پیوندی قوی میان اجزاء و عناصر تشکیل دهنده آن است که ادراک بی عدالتی اثرات مخربی بر روحیهکار جمعی دارد. عدالت سازمانی به طور گسترده ای در رشته های مدیریت، روانشناسی کاربردی و رفتار سازمانی مورد تحقیق و مطالعه قرار گرفته است. در حالیکه بیشتر توسعه اخیر در تئوری های عدالت در زمینه ی قانونی ظهور یافته است.این مفاهیم به سرعت زمین پر حاصلی در میان پژوهشگران سازمانی پیدا کرد. بسیاری از تصمیماتی که رهبران نیاز دارند در سازمان اتخاذ کنند پیرامون سیاست و موضوعات رفتار عادلانه و منصفانه با کارکنان می چرخد . رفتار شهروندی سازمانی رفتارهای فرانقشی و خودجوشی است که ؛ کارکنان را در وضعیتی قرار می دهد که به صورت داوطلبانه فراتر از انتظارات وظیفه و شرح شغل خود عمل نمایند . در مقاله حاضر به دنبال رابطه و تأثیر عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی هستیم.

کلیدواژه ها

عدالت سازمانی، رفتار شهروندی، رفتار سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.