برنامه ریزی و طراحی شبکه حمل و نقل دریایی نوار ساحلی دریای خزر

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی
  • کد COI اختصاصی: ICOPMAS06_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین معزی مقدم

معاون دفتر مدیریت شهری وزارت مسکن و شهرسازی و مدرس دانشگاه آزاد اسلام

چکیده

توجه به پتانسیل های بسیار ارزشمند سواحل دریای خزر متأسفانه شاهد پدید آمدن مشکلات بسیاری ناشی از گسترش بی رویه شهرها و به تبع آن توسعه و گسترش روز افزون شبکه راههای منطقه می باشیم . به نحوی که عمده اراضی حاصل خیز و زیبای منطقه در معرض نابودی قرار گرفته است . در سالهای گذشته به لحاظ ترافیک سنگین و تردد بسیار در شبکه راههای سواحل دریا ی خزر و بالا بودن آمار تصادفات و تلفات جانی و مالی و ضرورت نظام مند بودن این گسترش پر شتاب ، از سوی سازمانهای محلی در جلسات متعدد این مو ضوع مطرح و فعالیتهای پراکنده ای با هدف بهبود بخشیدن و ساماندهی و روان نمودن شبکه حمل و نقل نوار ساحلی به ویژه تعریض راههای اصلی آن به عمل آمده است .به منظور تقویت زیر ساخت های شبکه حمل و نقل نوار ساحلی دریای خزر که در حال حاضر دو بندر انزلی و نوشهر در آن واقع می باشد و حل مشکل حمل و نقل مسافر و بار و تبدیل وضعیت نابهنجار کنونی به وضعیتی مطلوب و در جهت ساماندهی شبکه حمل و نقل مسافر و بار در شمال کشور و حفظ اراضی جلگه ای و زراعی و فعال نمودن بنادری که در حال حاضر غیرفعال و یا کم فعال می باشند ، از جمله بناد ر آستارا ، کیاشهر ، نکا و ترکمن برنامه ریزی و طراحی شبکه حمل و نقل دریایی نوار ساحلی دریای خزر با اهداف زیر پیشنهاد میگردد :۱- بازسازی و نوسازی شبکه حمل و نقل دریایی سواحل دریای خزر با شناخت امکانات و پتانسی لهای بالقوه و بالفعل .۲- مکا نیابی و امکان سنجی فضاهای موجود جهت ایجاد خدمات مناسب ترابری .۳- برنام هریزی و طراحی این فضاها در جهت بهره برداری بهینه و مطلوب .۴- جلوگیری از تمرکز فعالیتهای شبکه حمل و نقل در خط کناره و سوق دادن آن به سوی شبکه حمل و نقل دریایی.۵- جذب گردشگر و تقویت صنعت گردشگری در شمال کشور .۶- حفظ محیط زیست و جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی منطقه .

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، طراحی، توسعه، حمل و نقل دریایی، گردشگری، محیط زیست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.