تعیین عوامل مؤثر بر توسعه طبیعتگردی با روشDEMATEL نمونه موردی: روستاهای بخش برزک- کاشان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علمی راهبردی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران، چالش ها و چشم اندازها
  • کد COI اختصاصی: BCIT01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا منتصری

دانشجوی کارشناسی ارشد بومگردشگری

محسن شاطریان

دانشیار گروه جغرافیا و بومگردشگری، دانشگاه کاشان.

یونس غلامی

استادیار گروه جغرافیا و بومگردشگری، دانشگاه کاشان.

صدیقه کیانی

استادیار گروه جغرافیا و بومگردشگری، دانشگاه کاشان.

چکیده

بومگردشگری به خاطر برخورداری از توانمندی بالا در خلق و ارتقای مؤلفههای توسعه ملی، منطقهای وشهری و روستایی همیشه موردتوجه و ستایش بوده است. بومگردشگری یکی از مهمترین فعالیتهای اقتصادیدر جهان است و فرصت مناسبی در اختیار بازدیدکننده قرار میدهد تا نسبت به اهمیت حفظ فرهنگها و چگونگی محافظت از فرهنگهای محلی و طبیعت آگاه شوند. هدف از این پژوهش تعیین عوامل تأثیرگذار درتوسعه طبیعتگردی روستاهای بخش برزک از توابع شهرستان کاشان در استان اصفهان است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده و ابزار اصلی گردآوری دادهها، پرسشنامه محققساختهای است که توسط 15 نفر از کارشناسان آشنا به منطقه، تکمیلشده و با روش دیماتل و با استفاده از نرمافزارهایEXCELوMATLABتجزیهوتحلیل شده است. نتایج نشان میدهد از بین معیارهای مورد بررسی عوامل وجود جاذبه-های طبیعی، تاریخی، فرهنگی در منطقه، پوشش گیاهی منطقه و نزدیکی به شهرستانهای کاشان، اصفهان بیشترین تأثیر را در توسعه طبیعتگردی منطقه دارند. با توجه به نتایج بهدستآمده مهمترین راهبرد پیشنهادی توجه مسئولان محلی و دهیاریها به توسعه طبیعتگردی منطقه بهعنوان راهحلی برای توسعه روستایی و لحاظکردن آن در اولویتهای اجرایی روستاها است

کلیدواژه ها

روستاهای بخش برزک، روش دیماتل، طبیعتگردی، نرمفزارMATLAB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.