کاربرد الگوریتم جستجوی هارمونی به روش مینیمم رشد سازه پایه در بهینه سازی سازه های دوبعدی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی الگوریتم های فراابتکاری و کاربردهای آن در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: MHAA01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قدوسیان

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان

صابر مسکرجهان آباد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

چکیده

در روش های بهینه سازی سازه ها، روش های فرا ذهنی به سبب قابلیت نیل به نواحی قابل قبول در فضای جستجوی ، برای حل مسائل بهینه سازی نسبت به روش های کلاسیک که مبتنی به محاسبات سنگین ریاضی هستند، مناسب تر می باشد . با توجه به اهمیت بهینه سازی، همواره تلاش هایی در بهینه سازی سازه ها انجام می گیرد تامطلوب ترین نتایج را به همراه داشته باشد . یکی از سازه های متداول در مهندسی سازه، خرپاها هستندکه به علت کاربرد بسیار زیاد خرپاها، بهینه سازی توپولوژی و ابعاد آنها از اهمیت ویژ ه ای برخوردار است. در این مقاله برای بهینه سازی سازه های دو بعدی از روش جدیدی به نام روش مینیمم رشدسازه پایه MGGSM با استفاده از الگوریتم جستجوی هارمونی (HS) استفاده می شود که نسبت به روش های گذشته مثل روش رشد سازه پایه (GSM) ، سازه مبنا در بهینه سازی سازه از اعضا کمتری برخوردار است و این یک مزیتی بسیار مهم برایبهینه سازی سازه های بسیار بزرگ و پیچیده می باشد. با استفاده از این روش برای بهینه سازی سازه های بزرگ و پیچیده دیگرنیاز به کامپیوتر با سخت افزار قدرتمند نیست و زمان حل را بسیار کوتاه می کند، در این مقاله از چند مثال استاندارد استفاده شده است که با استفاده از نرم افزار متلب کد نویسی شده است. و جوابهای بدست آمده با روش سازه پایه مقایسه می شود.نتایج مقاله نشان می دهد روش مینیمم رشد سازه پایه سرعت همگرایی بسیار بالایی نسبت به روش سازه پایه دارد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی توپولوژی واندازه، الگوریتم جستجوی هارمونی، سازه خرپا، مینیمم رشد سازه پایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.