مقایسه عملکرد الگوریتمهای فراابتکاری در حل مسیریابی وسایل نقلیه با استفاده از آزمونهای آماری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی الگوریتم های فراابتکاری و کاربردهای آن در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: MHAA01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پارساییان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تصمیم و مهندسی دانش، دانشگاه علوم اقتصادی

مریم مهدوی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تصمیم و مهندسی دانش، دانشگاه علوم اقتصادی

چکیده

گرچه تکنولوژی در همه زمینه ها پیشرفت زیادی کرده است ولی همچنان در دنیای واقعی مسائل پیچیده ای 1 وجود دارند که حل آنها بسیار مشکل و زمانبر است از جمله این مسائل می توان به مساله فروشنده دوره گرد ، کوله پشتی ، رنگ آمیزی گراف،مسیریابی وسایل نقلیه و ... اشاره نمود. مساله مسیریابی وسایل نقلیه یکی از مسائل بسیار مهم در زمینه حمل و نقل، توزیع و لجستیک 2 است که تاکنون الگوریتمهای زیادی از جمله ژنتیک، شبیه سازی تبرید، جستجوی ممنوع، کلونی مورچگان، انبوه ذراتبرای حل آن پیشنهاد شده است. در این مقاله علاوه بر معرفی الگوریتم کرم شب تاب و پیاده سازی آن بر روی مساله مسیریابیوسیله نقلیه، به مقایسه عملکرد برخی از این الگوریتمهای فراابتکاری از جمله الگوریتم ژنتیک، شبیه سازی تبرید ، کرم شب تاب با استفاده از آزمونهای آماری برای حل مسیریابی وسایل نقلیه 3 با محدودیت ظرفیت در موردی که تقاضاهای مشتریان معلوم استو توسط یک انبار 4 تامین می شوند پرداخته میشود. در این مقاله، برای پیاده سازی الگوریتمهای مورد نظر از نرم افزار متلب 5 و به منظور مقایسه عملکرد الگوریتمها از نرم افزار SPSS استفاده شده است. لازم به ذکر است داده های مورد استفاده در این مقاله را می توان از library-OR [3] دانلود کرد که به طور گسترده ای در مسائل بنچ مارک 6 استفاده شده اند. 14 مسئله درمسیر مذکور وجود دارد و ما آزمایشات خود را روی مسئله اول پیاده سازی نمودهایم.

کلیدواژه ها

مسیریابی وسیله نقلیه انبار الگوریتم های ژنتیک، شبیه سازی تبرید، کرم شب تاب تقاطع جهش آنالیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.