ارزیابی و پهنه بندی مخاطرات ژئومورفولوژیکی محور ارتباطی پلدختر_خرم آباد با استفاده از GIS

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره جغرافیدانان ایران
  • کد COI اختصاصی: IGAC11_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزت ا... قنواتی

دانشیار دانشگاه تربیت معلم تهران

ابراهیم تقوی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیط دانشگاه تربیت معلم تهران

ابوذر کوشکی

دانش آموخته ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیط دانشگاه تربیت معلم تهران

چکیده

بیشتر جاده های کوهستانی از دره های گسلی و رودخانه ای عبور داده شده اند.جاده خرم آباد –پلدختر یکی ازمهمترین جاده های کوهستانی غرب کشور است که با گذر از رشته کوه زاگرس، ایران مرکزی را به دامنه های غربیزاگرس متصل می کند . و به دلیل صعب العبور بودن ارتفاعات منطقه به ناچار جاده دراطراف مسیر رودخانه کشکان ساخته شده است که همجواری رودخانه با جاده و دامنه های پرشیب سبب ایجاد مخاطرات ژئوموروفولوژیکی چونسیلاب ، حرکات قهقرایی رودخانه ای ، حرکات توده ای چون زمین لغزش ریزش وسولی فولکسیون در منطقه گشته است . در این پژوهش با استفاده از عکس های هوایی وتصاویر ماهواره ای و همچنین بررسی های میدانی زمین لغزش های ایجاد شده بطور دقیق شناسائی شده اند، سپس عوامل موثر در ایجاد این مخاطرات مورد بررسی وتحلیلقرارگرفته و نقشه پهنه بندی مخاطرات ژئومورفولوژیکی جاده خرم آباد-پلدختر که تلفیقی از نقشه های حرکات توده ای ، سیلاب می باشد تولید شد .این تحقیق نشاندهنده اهمییت مطالعات ژئومورفولوژیکی در پروژه های راهسازی میباشد با توجه به بررسی های انجام شده مشخص شد عامل سیلاب مهمترین عامل خطر آفرین در این محور می باشد که به دلیل عدم رعایت فاصله از مناطق سیل خیز هر ساله باعث بروز حوادث جانی و مالی در این محور می گردد.

کلیدواژه ها

پهنه بندی- پلدختر خرم آباد - سیستم اطلاعات جغرافیایی - مخاطرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.