بررسی شیوه پژوهش محور در تحصیلات تکمیلی با نگرش برایده های خلاق وتحلیل نقاط قوت و ضعف
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی بررسی چالش ها و راهکارهای توسعه تحصیلات تکمیلی پژوهش محور در ایران
- کد COI اختصاصی: USC01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1819
نویسندگان
ریاست پژوهشگاه مهندسی بحران های طبیعی و پدافند غیرعامل شاخص پژوه
پژوهشگاه مهندسی بحران های طبیعی و پدافند غیرعامل شاخص پژوه
چکیده
چشم اندازتوسعه بر محورو ساختار علم بنا شده است .تحقیق و پژوهش به عنوان زیر مجموعه ای از نهاد علم، زیربنای توسعه درعصراطلاعات است و اساسا هر جامعه ای برای برنامه ریزی در سطح خرد و کلان و دستیابی به اقتصاد دانائی محور باید از ساماندهی ومدیریت کارآمد و اثر بخش پژوهشی بهره گیرد. نقش پژوهش در توسعه پایدار ، چنان برجسته است که می توان آن را نیروی محرکتوسعه در همه حوزه ها دانست .مدیران و سرآمدان پژوهشی می کوشند تا با بهره گیری از تمام ظرفیت های موجود با حمایت و تشویق محققین بستر مناسبی برای بالندگی علمی و تحقیقاتی درحیطه پژوهش علوم فراهم نمایند و همچنین با بهر گیری از مستندات علمی ،در جهت ارتقای دانش گام های بلندی بردارند. تمرکز بر پایه مطالعات پژوهش محور سعی دارد ، رابطه ای بین متخصصین علوم مختلف ،روابط بین دانشگاه های داخل و خارج کشور و ارتباط دانشگاه با صنعت را تقویت نماید و میان آنها پل های ارتباطی قوی ایجاد نماید. شیوه پژوهش محور، دوره ای با محوریت پژوهش است که برخی از دستاوردهای آن عبارت از حل مشکل، ارائه فناوری های جدید، نظریهیا ایده جدید، تولید د انش فنی ثبت اختراع و .... است و مشتمل براخذ واحدهای درسی محدود و الزام به ارائه نامه می باشد . با اینمقدمه و توجه به ویژه به این موضوع که دکتری پژوهش محور رایج ترین شیوه تربیت دانشجوی دکتری در کشورهای برتر علمی دنیا است در این مقاله سعی شده است پس از معرفی مبانی و مفاهیم تحقیق و پژوهش محوری، جایگاه آن در ایران و سایر کشورها و بررسیآماری و کیفی نحوه ارزیابی و پذیرش روش و سبک مطالعات پژوهش محور با توجه ایده های خلاق ارائه شود . در پایان ماتریس نقاط ضعف، قوت ، فرصت و تهدیدswot مقایسه ای بین شیوه پژوهش محور و آموزش محور به عنوان نتیجه گیری نهایی ارائه می گرددکلیدواژه ها
پژوهش محور، تحصیلات تکمیلی، آموزش محور،تحقیق ، ایده های خلاقمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه بین روابط انسانی استاد با خودکارامدی و بهزیستی تحصیلی دانشجویان دانشگاه کار الوند در یک سال اخیر
- بررسی اهمیت بکارگیری تکنولوژی در آموزش دوره ابتدایی
- روانشناسی شخصیت و به کارگیری نتایج آزمون های شخصیت شناسی در حوزه ی تعلیم و تربیت
- ارزیابی تاثیر الگوریتم های هوشمند بر بهبود خدمات مشاوره ای در مدارس
- پیشگیری از گرایش به خشونت باتوجه به نقش دین و دین داری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.