راه کارهای مدیریتی دفع پسماند شور ناشی از صنعت شیرین سازی آب در کشاورزی؛ منطقه مورد مطالعه بجستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR03_403
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس خاشعی سیوکی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

راحله والیزاده اردلان

سرپرست بخش محیط زیست مهندسی مشاور کاوش پی مشهد

حسن شجاعی سیوکی

مدیر عامل شرکت مهندسی کاوش پی مشهد و عضو گروه پژوهشی مهندسی منابع آب کاوش

چکیده

حوضه آبریز دشت بجستان یکی از زیرحوضه های حوضه کویر نمک می باشد که به لحاظ آب و هوایی دارای اقلیم گرم و خشک است. از مشخصات بارز این منطقه رطوبت و بارندگی کم، تبخیر بالقوه فوق العاده زیاد و اختلاف زیاد درجه حرارت در فصول تابستان و زمستان و در طول شبانه روز است . متوسط دمای سالیانه 16/25 و حداکثر مطلق دما 43/5 درجه سانتی گراد می باشد و میزان تبخیر در منطقه بسیار بالا و در حدود 2885 میلیمتر گزارش شده است. وسعت این حوضه 4135 کیلومترمربع می باشد که 3366 کیلومتر مربع از آن را دشت (دشت و کویر) و مابقی آن را ارتفاعات تشکیل می دهد. با وجود منابع سطحی و زیرزمینی آب شور در مناطق کویری محدوه مطالعاتی، صنعت شیرین سازی آب یک راه حل منطقی و مطمئن برای مدیریت استفاده از این گونه آبها و نیز حل مشکل کم آبی جهت فعالیتهای کشاورزی در منطقه به شمار می آید . . نتایج نشان داد که در صورت احداث و راه اندازی واحدهای آب شیرین کن در محدوده مطالعاتی بجستان با توجه به فیزیوگرافی منطقه و نیز شرایط آب و هوایی ذکر شده جهت دفع پسماند می توان از استخرهای تبخیر استفاده نمود.

کلیدواژه ها

آب شور، آب شیرین کن، پسماند شور، دشت بجستان، کنسانتره،نمک زدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.