بررسی تغییرات تبخیر و تعرق گندم و ذرت در مقایسه با سند ملی آب کشور؛ مطالعه موردی شهرستان روانسر و اسلام آباد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR03_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن فرهادی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

زهرا فولادی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

مریم احمدی

دانشجوی اسبق کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

تبخیر و تعرق از مهمترین پارامترهایی است که جهت برآورد آب مصرفی گیا هان در برنامه ریزی و طراحی سیستم های آبیاری مورد نیاز می باشد. با توجه به اهمیت موضوع وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو و سازمان هواشناسی کشور اقدام به تهیه سند ملی آب کشور جهت برآورد آب مورد نیاز و نیاز آبی محصولات زراعی و باغی در دشتهای کشور نمودند. برای این منظور اطلاعات گیاهی و داده های هواشناسی ایستگاههای مختلف کشور در نرم افزار AGWAT که به این منظور تهیه شده بود وارد گردید و بر اساس این پارامترها تبخیر و تعرق و آب موردنیاز گیاهان برآورد شد. با توجه به اینکه از زمان تهیه اینسند مدتی می گذرد و اینکه در برخی از ایستگاهها طول دوره آماری کوتاه بوده است به نظر می رسد که به هنگام رساندن این سند یک ضرورت باشد. در مطالعه کنونی آمار هواشناسی ایستگاههای هواشناسی سینوپتیک روانسر و اسلام آباد غرب واقع در استان کرمانشاه از بدو تاسیس تا سال 2011 به عنوان یک فایل جدید هواشناسی به برنامه معرفی گردید . مقادیر تبخیر و تعرق و نیاز آبی برای یک محصول پاییزه(گندم) و یک محصول بهاره (ذرت دانه ای) با استفاده از آمار هواشناسی جدید محاسبه و با نتایج سند ملی آب کشور مقایسه گردید.. نتایج نشان داد که نیازآبی گندم وذرت در شهرستان روانسر تغییرچندانی نداشته اند اما نیاز آبی شهرستان اسلام آباد نیاز به اصلاح و به روز رسانی دارد.

کلیدواژه ها

پنمن مانتیث، تبخیرو تعرق، ذرت، گندم، مدل AGWAT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.