مقایسه تبخیر وتعرق برآورد شده گندم زمستانه با استفاده ازمدل های AQUACROP و CROPWAT

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR03_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 963
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم احمدی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی

بهمن فرهادی بانسوله

استادیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی

چکیده

تبخیر و تعرق یکی از پارامترهای اساسی در برنامه ریزی منابع آب در بخش کشاورزی میباشد. برای برآورد تبخیر و تعرق از روشهای مختلفی استفاده میشود .در سالهای اخیر با گسترش مدلهای شبیه سازی رشد گیاهی استفاده از این مدلها نیز جهت تعیین نیاز آبی گیاهان مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه با استفاده از پنج سال آمار روزانه هواشناسی (2010-2005) نیاز آبی گندم زمستانه در منطقه کرمانشاه با استفاده از مدل AQUACROP و نرم افزار CROPWAT برآورد شده است. نتایج بدست آمده با مقادیر بدست آمده از سند ملی که در حال حاضر به عنوان مبنای محاسبه نیاز آبی گیاهان در طرحهای آبیاری استفاده میشود مقایسه گردید و دقت این مدل در برآورد نیاز آبی در منطقه مورد ارزیابی قرار گرفته. بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق، مدل AQUACROP با کمترین خطا و بیشترین کارایی نسبت به نرم افزار CROPWAT ابزار مناسبی جهت تعیین نیاز آبی گندم زمستانه میباشد.

کلیدواژه ها

کرمانشاه، گندم زمستانه، CROPWAT، AQUACROP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.