استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی با استفاده از حلال های آلی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_429
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مرادی کهواده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشجوی کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان، یاسوج، ایران

محسن رادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، دانشکده کشاورزی، هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، باشگاه پژوهشگران جوان، یاسوج، ایران

چکیده

لیکوپن یک رنگدانه کاروتنوئیدی چربی دوست است که این کاروتنوئید ها به طور وسیعی در میوه ها و سبزیجات توزیع می شوند. هدف از این بررسی استخراج لیکوپن از تفاله گوجه فرنگی با استفاده از حلال های مختلف می باشد. در این مطالعه نمونه تفاله گوجه فرنگی تحت شرایط آزمایشگاهی و تاریکی خشک گردید. سپس وزن مشخصی از نمونه را داخل شیشه درب آبی تحت شرایط کنترلی قرار گرفت و کار استخراج لیکوپن انجام شد. میزان استخراج لیکوپن موجود در تفاله گوجه فرنگی با استفاده از حلال های ان-هگزان، استن، اتانول و مخلوطی از هر سه حلال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله بیانگر این بود که بهترین شرایط استخراج مربوط به مخلوط حلال های آلی (ان-هگزان، استن و اتانول به نسبت 1:1:2) بود.

کلیدواژه ها

لیکوپن، ان-هگزان، استن، اتانول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.