بهینه سازی مقدار فیبر پرتقال برای تولید ماست میوه ای توت فرنگی و پرتقال به روش سطح پاسخ
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_370
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 863
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوجان گروه علوم و صنایع غذایی قوچان
استادیار بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان گروه علوم و صنایع غذایی قوچان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان گروه علوم و صنایع غذایی قوچان
چکیده
در این تحقیق تاثیر افزودن فیبر پرتقال بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست میوه ای توت فرنگی و پرتقالی و بهینه سازی مقدار فیبر پرتقال با استفاده از روش سطح پاسخ بررسی گردید مقدار فیبر در محدوده 1/2-0 درصد و زمان نگهداری در محدوده 29-3 روز بود. نتایج تجزیه آماری داده ها نشان داد با افزایش مقدار فیبر ماده خشک و ویسکوزیته بطور معنی داری افزایش و سینزریس کاهش پیدا کرد (0.05> p) .در طول زمان نگهداری سینرزیس بطور معنی داری افزایش و ویسکوزیته کاهش یافت (0.05> p). نتایج تجزیه آماری ارزیابی حسی نمونه ها نیز نشان داد که با افزایش مقدار فیبر پذیرش کلی کاهش پیدا کرد اما امتیاز آنها در محدوده خوب و قابل قبول قرار داشت. با توجه به مدل تجربی به دست آمده توسط روش سطح پاسخ ارتباط بین متغیرهای مورد مطالعه مناسب تشخیص داده شد. بر اساس آزمایشات انجام شده شرایط بهینه برای تولید ماست میوه ای حاوی فیبر پرتقال میزان فیبر 1/2 درصد و زمان نگهداری 16روز تعیین گردید.کلیدواژه ها
فیبر پرتقال، ماست میوه ای، زمان نگهداری، بهینه سازیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.