بررسی پایداری اجتماعی- فرهنگی در شهر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی شهرسازی فرهنگ گرا
- کد COI اختصاصی: CUPNC01_108
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1181
نویسندگان
دانشجو کارشناسی مهندسی شهرسازی
دانشجو کارشناسی مهندسی شهرسازی
چکیده
با شروع مباحث پایداری در زمینه شهرسازی از دهه 1960 تا به امروز هر سه بعد محیطی، اقتصادی و اجتماعی آن بسط و گسترش یافته است. اما در این میان، مباحث مرتبط با پایداری اجتماعی تا به امروز مورد توجه جدی قرار نگرفته است و هنوز یک مدل جامع و فراگیر از پایداری اجتماعی-فرهنگی و عناصرسازنده آن ارائه نشده است؛ با این که تک تک افراد جامعه سرمایه های اجتماعی را میسازند. همچنین نهادهای مدیریت شهری به تنهایی و بدون همکاری شهروندان کارایی مطلوب را نخواهند داشت و مشارکت فعال شهروندان در پیشبرد اهداف مدیریتی و رسیدن به پایداری اجتماعی همگام با اهداف توسعهپایدار، امری اجتناب ناپذیر است. در نتیجه مهمترین مباحث شهرهای پایدار، پایداری اجتماعی است. هدف از این گزارش، چگونگی برنامه ریزی و طراحی شهری برای پایداری اجتماعی- فرهنگی محلات و شهرها میباشد. همچنین یافتن پاسخی به این پرسش که پایداری اجتماعی-فرهنگی تا چه حد در جوامع شهری تاثیر گذار است. نوع تحقیق حاضر توصیفی است و از نظر اطلاعات، کمی و کیفی محسوب می شود. همچنین جمعآوری اطلاعات در طی این پژوهش کتابخانه ای میباشد. در نهایت با وجود مشارکتهای مردمی و ایجاد فرهنگ سازی پایدار، حسی ارزشمند و به تبع آن حس تعلق به مکان در کاربران یک محیط شهری به وجود میآید که به خودی خود حفظ مکان توسط آنها را درپی دارد. این امر شهر را به سمت پایداری بیشتر سوق میدهد و درنهایت این اجزای پایدار کلیتی به نام شهر پایدار را می آفرینند. از نتایج پژوهش درمی یابیم، پایداری اجتماعی- فرهنگی امری ضروری در جوامع شهری امروزی است.کلیدواژه ها
پایداری، پایداری اجتماعی، پایداری فرهنگی، مشارکت اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.