بررسی رابطه بین برپایی نمایش های خیابانی و سرمایه اجتماعی در فضاهای شهری تهران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی شهرسازی فرهنگ گرا
- کد COI اختصاصی: CUPNC01_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1252
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، گروه شهرسازی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، ایران
دکترای معماری(طراحی شهری)، عضو هیئت علمی گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران
چکیده
فضاهای شهری و مناسبات اجتماعی، به صورت انکار پذیری با هم پیوند دارند کنش اجتماعی با فضاهای شهری شکل می گیرد و این فضا ها خود، توسط اجتماع تولید می شوند. نمایش خیابانی یکی از پدیده های هنری مردم پسند جدید است که به ویژه از نظر ارتباط با خرده فرهنگ ها، فرهنگ جوانان و هنر خیابانی درشهرهای بزرگ مورد توجه قرار گرفته است. اهمیت برپایی نمایشهای خیابانی تا بدان حد است که امروزه وجود این کاربری به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع به حساب می آید. به طور یقین تغییر معابر و مکان های عمومی به مکان نمایش و نوع نگاه مردم و عابران به این مقوله، خود مباحث قابل پژوهشیرا در عرصه طراحی شهری و تئاتر خیابانی مطرح می کند، که در ایران و به طور کلی بسیار کم به این موضوع پرداخته شده است. این پژوهش از اولین بررسی ها در این زمینه است که نقش برپایی نمایش های خیابانی در ایجاد تعاملات و سرمایه اجتماعی در فضاهای عمومی شهر تهران را بررسی می کند. در ایدن پژوهش محوطه خانه هنرمندان تهران به عنوان یکی از پاتوق های اصلی نمایش خیابانی ایران موردی مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش ترکیبی از روش های تحلیلی و توصیفی بهره گرفته شده که ضمن جمع آوری اطلاعات به صورت مشاهده ای، پرسش نامه و مطالعات میدانی با تحلیل داده ها در محیط نرم افزار و تهیه جداول و نمودارها به تجزیه و تحلیل موضوع پرداخته شده است . استنباط آماری از داده ها مشخص ساخت که نمایش های خیابانی از مهم ترین عوامل مؤثر در ایجاد تعاملات و سرمایه اجتماعی در فضاهای عمومی شهر تهران هستند و مناسب سازی فضای شهری برای برپایی نمایش های خیابانی، اقدام مؤثری برای افزایش تعاملات اجتماعی و کیفیت فضاهای عمومی شهری است.کلیدواژه ها
نمایش خیابانی، فضای شهری، تعامل اجتماعی، سرمایه اجتماعی، خانه هنرمندان تهرانمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.