فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی بره موم بر ضد باکتریهای بیماریزای انسانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_594
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نشوه

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

سنبل ناظری

استادیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

چکیده

اهداف: بره موم مادهای است که برخلاف عسل که از شهد گلها تولید میگردد، از صمغ درختان تولید میشود. تحقیقات نشان داده است که این ماده خمیری شکل به دلیل دارا بودن فنل و فلاونوئید یکی از قویترین مواد طبیعی با خاصیت ضد باکتریایی است. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی بره موم بر رشد باکتریهای بیماریزای انسانی است. روش تحقیق: در این مطالعه، اثر عصاره الکلی برهموم بر روی استافیلوکوکوس اورئوس Staphylococcus aureus ، سالمونلا تیفی Salmonella typhi و اشرشیاکلای Escherichia coli بررسی شده است، که برای این منظور رقت های مختلف از عصاره آب الکلی بره موم تهیه شد. پس از تهیه سوسپانسیون باکتری در محیط نوترین براث، فعالیت ضد باکتریایی عصاره با روش رقت در براث (serial dilution method) سنجیده شد. دستاوردها:. عصاره الکلی بره موم فعالیت ضد باکتریایی مناسبی بر ضد این باکتریها نشان داد که حداقل رقت بازدارندگی 0/001، 0/01 و 0/1 به ترتیب در کشت استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلای و سالمونلا تیفی از رشد باکتری ممانعت به عمل آورد. این نتایج نشان داد که بره موم ایرانی دارای ترکیباتی با خاصیت ضد باکتریایی است که میتواند از رشد باکتری-های بیماریزای انسانی ممانعت کند.

کلیدواژه ها

بره موم ، عصاره الکلی، ضد باکتری، باکتری بیماری زای انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.