غربالگری و تعیین خصوصیات آنتی باکتریال گونه های سودوموناس جدا شده از ریزوسفر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_421
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا صفری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم پایه گروه میکروب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

زهیر حشمتی پور

استادیار میکروبیولوژی دانشکده علوم پایه گروه میکروب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

هدف: باکتری های سودوموناس که در ناحیه ریزوسفر هستند دارای خاصیت ضد میکروبی می باشند باکتری هایی که در خاک ریزوسفری مستقر هستند مهم ترین عوامل شرکت کننده در کنترل بیولوژیک هستند. روش های متعددی برای از بین بردن باکتری ها و قارچ های پاتوژن وجود دارد که مطلوب ترین آنها روش کنترل بیولوژیکی است. هدف از پژوهش حاضر جدا سازی و شناسایی سودوموناس هایی با توان آنتی باکتریال قوی و استفاده آن در مبارزات بیولوژیکی و از بین بردن باکتری های پاتوژن است. مواد و روش ها: در این تحقیق ابتدا از خاک های ریزوسفر از مناطق و گیاهان مختلف نمونه برداری صورت گرفت نمونه ها تحت شرایط استاندارد به آزمایشگاه منتقل شد و رقت سازی 1gr از خاک ریزوسفر را به 99cc آب مقطر استریل اضافه شد و 1% از آن را بر روی محیط king B agar کشت سطحی انجام گرفت. سپس کلنیهای جدا شده از نظر مرفولوژی و حرکت و تست های بیوشیمیایی سنجش شد. جداشده ها را از نظر خصوصیات آنتی باکتریال توسط روش های رایج آزمایش شد. نتایج: در این مطالعه باکتری سودوموناس دارای خاصیت آنتی باکتریال بر روی پاتوژن های میکروبی استاف اورئوس ، باسیلوس سوبتیلوس می باشند. در نتیجه می توانند گزینه مناسبی برای کنترل بیولوژیکی و از بین بردن باکتری های پاتوژن باشند.

کلیدواژه ها

کنترل بیولوژیکی، آنتی باکتریال، سودوموناس، ریزوسفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.