بررسی بیوانفورماتیکی ژن 3-هیدروکسی- 3-متیل گلوتاریل- کوآنزیم آ ردوکت (HMGR) در فندق (Corylus avellana)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF01_336
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1277
نویسندگان
کارشناس ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی
استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی
چکیده
متابولیتهای ثانویه ترکیباتی با مولکول حلقوی هستند که فرآورده های ثانویه چرخه های طبیعی رشد گیاه محسوب میشوند. ایزوپرنوئیدها (ترپنوئیدها) بزرگترین گروه فرآورده های ثانویه هستند. دو مسیر شناخته شده بیوسنتز ایزوپرنوئیدها در گیاهان شامل مسیر موالونات (MVA) و مسیر دئوکسیگزیلوز 5-فسفات/ 2- C- متیل- D-اریترول 4- فسفات (MEP) که مسیر مستقل از موالونات نامیده میشود است. آنزیم HMGR یکی از آنزیمهای کلیدی مسیر موالونات ، HMG-COA را به موالونات تبدیل میکند. تاکسول با نام عمومی پاکلی- تاکسول ازآلکالوئیدهای دیترپنویید طبیعی است و از طریق این دو مسیر تولید میشود. در این مطالعه با استفاده از نرم افزارهای بیوانفورماتیکی ویژگیهایی از قبیل وزن مولکولی، نقطه ی ایزوالکتریک، پپتیدهای سیگنالی، دمینهای مربوط به عبور از غشاء، ساختار ثانویه، ساختار سه بعدی پروتئین HMGR متعق به گونه های فندق، سرخدار، قارچ اندوفیت، انسان، موش و مگس سرکه و موتیف_های اختصاصی موجود در پروموتر این ژن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پروتئین HMGR در گونه های مذکور دارای سه ناحیه حفاظت شده است. براساس درخت فیلوژنی، بین گونه های گیاهی با سایر موجودات مورد مطالعهرابطه خویشاوندی وجود دارد که دلیلی بر اشتقاق گونه ها از یک جد مشترک میباشد. همچنین شناسایی عناصر تنظیمی موجود در پروموتر ژن HMGR با استفاده از برنامه PLACE وجود موتیفهای متعددی را نشان داد که احتمالا مسوول تنظیم فعالیت ژن هستند.کلیدواژه ها
متابولیتهای ثانویه، ایزوترپنوئیدها، ژن HMGR، تاکسولمقالات مرتبط جدید
- Molecular Simulation of Water Transport through Polyamide Membrane in K+Cl- Salt Solution
- نانوکامپوزیت ها در دندانپزشکی
- Improving the characteristics of L-shaped graphene-based gas sensor using gold block on the surface
- Molecular Modelling of Gelatin Bundles for Atomistic Investigations Suggesting Two Stable Conformations
- بررسی تاثیر نانوذرات منیزیم بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه بادرنجبویه Melissa officinalis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.