بررسی اثر عصاره میوه ی بلوط بر دگرگونی رشد و نمو باکتریهای پروبیوتیکی در محیط کشت شیر پس چرخ

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن مصلح

کارشناسی ارشد علوم تغذیه(علوم دامی)

راضیه قاسمی

کارشناسی ارشد علوم تغذیه(علوم دامی)

اصغر نقی ها

عضو هیت علمی دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی

علی نقی کشتکاران

عضو هیت علمی دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی

چکیده

امروز به منظور دستیابی به بازده اقتصادی در صنعت دام و طیور از منابع غذایی طبیعی و ارزان قیمت همچون میوه ی بلوط و پروبیوتیکها در جیره غذایی استفاده میکنند که مصرف این مواد خوراکی با یکدیگر می تواند موجب دگرگونی فلور میکروبی دستگاه گوارش حیوانات شود. این پژوهش برای بررسی پیامد عصاره میوهی بلوط بر دگرگونی رشد و زنده مانی باکتریهای پروبیوتیکی در محیط کشت شیر پس چرخ انجام گردید. این پژوهش در آزمایش کاملاً تصادفی با سه سطح عصاره ی میوهی بلوط (سه غلظت 0 و 1 و 3 درصد) و باکتری ( لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس پلانتاروم ) با 3 تکرار صورت گرفت که تیمارهای آزمایشی شامل: 1 تیمار شاهد ( بدون افزودن عصاره میوهی بلوط)، 2 -تیمار 1 درصد عصاره میوه ی بلوط و 3- تیمار 3 درصد عصاره میوه ی بلوط بودند در پایان رشد و زندمانی باکتریها مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با نرمافراز spss آنالیز و میانگینها با آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح معناداری 5 درصد مقایسه شدند.یافته های این آزمایش نشان میدهد که با افزایش غلظت عصاره میوه ی بلوط شمار باکتریهای پروبیوتیکی نسبت به تیمار شاهد کاهش یافته و تفاوتها معنادار است. تاننها بر باکتریهای پروبیوتیکی مورد آزمایش خاصیت ضد باکتریایی دارد اما با این تفاوت که باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نسبت به دو باکتری دیگر در این دو غلظت مقاوم تر بوده و دارای رشد و زنده مانی بهتری برخوردار است. در پایان از یافته ها می توان نتیجه گرفت حیواناتی که همزمان از میوه ی بلوط و پروبیوتیکها تعلیف شوند در رشد و زنده مانی باکتریها پروبیوتیکی دگرگونی ایجاد می شود.

کلیدواژه ها

باکتریهای پروبیوتیکی، رشد و نمو، شیر پس چرخ، عصاره، میوه ی بلوط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.