انگشت نگاری ژنتیکی جدایه های Xanthomonas عامل لکه برگی مریم گلی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوده نظری قصری

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حشمت اله رحیمیان

استادیار گروه بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زهرا نیک روش

استادیار بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

جدایه هایی از Xanthomonas از لکه های روی برگ مریم گلی وحشی (Salvia nemarosa) از حومه فیروز کوه جدا گردید. نقوش قطعات DNA تکثیر شده در BOX-PCR جدایه ها با نقوش همسان چندین گونه و پاتوار Xanthomonas مقایسه شد بر اساس نقوش حاصل از BOX-PCR اثر انکشت ژنتیکی جدایه شباهت بالایی با اثر انگشت جدایه های متعلق به گونه Xanthomonas hortorum (پاتووارهای taraxaci و hederae و pelargoni) و در سطح پایین تری با جدایه های X.gardneri ، X.cynarae و X.nigrimaculans نشان داد در حالی که با سایر جدایه های مرجع از جمله X. campestris pv.campestris ، X. pisi، X. citri pv.citri، X.perforans، X. arboricola pv.populi، X. translucens، X. oryzae، X.theicola، X. dyei pv. Laureliae ، X.melonis، X. euvesicatoria، X. hyacinthi، X.arboricola pv.juglandis، X.codiaei و X. fuscans subsp.fuscans تشابه چندانی نداشتند.

کلیدواژه ها

مریم گلی، BOX-PCR، Xanthomonas

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.