کاربرد بیوتکنولوژی در کشاورزی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروزه اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه اصفهان، ایران

محمود اطرشی

استادیار، بخش تحقیقات کشت بافت گیاهی.، مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (ABRII)

آرش مختاری

کارشناسی ارشد، بخش تحقیقات کشت بافت گیاهی.، مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه مرکزی کشور، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (ABRII)

چکیده

بسیاری از طرح های در حال انجام جهان، توسط شرکت های بیوتکنولوژی انجام می گیرد که هدف آ نها بهره برداری از پتانسیل اضافه یا حذف کردن ژن ها در جهت بهبود محصولات کشاورزی است. ایجاد گیاهان تراریخته مقاوم به حشرات و علف کش ها، تأخیر در رسیدن میوه ها و فاسد شدن آن ها و در نتیجه بهبود کیفیت انبارمانی، ایجاد گیاهان تراریخته مقاوم به تنش های محیطی نمونه هایی از موارد حذف و اضافه کردن ژن ها می باشند. علاوه بر این، تکنیک کشت بافت امکان تکثیر تعداد زیادی از واریته های مهندسی شده را فراهم آورده است. استفاده روز افزون سیستم های کشت سلولی در سال های اخیر به دلیل افزایش دانش در مسیرهای متابولیکی ثانویه در گیاهان اقتصادی اهمیت زیادی دارد. در سال های اخیر پیشرفت های چشمگیری در تولید متابولیت های ثانویه و پروتئین های هترولوگ از کشت های سلولی گیاهی رخ داده است با رو شهای نوین بیوتکنولوژی مانند استفاده از بیوراکتور و بررسی بیان ژن، می توان ژن های درگیر در تولید مواد خاص گیاهی را شناسایی، انتخاب، خاموش و یا بیانشان را بیشتر کرد و این فن آوری ها می توانند باعث گسترش و بهبود سودمندی گیاهان عالی به عنوان منابع احیا شدنی مواد شیمیایی، خصوصاً ترکیبات دارویی گردند.

کلیدواژه ها

کلون سازی ژن، گیاه تراریخته، کشت بافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.