بررسی فنولوژی گونه مغیر Acacia oerfota.Forrsk در مناطق مختلف ارتفاعی در استان هرمزگان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1087
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا طباطبائی رودسری

کارشناسی ارشد زیست شناسی گیاهی دانشگاه پیام نور تهران، کارشناس پژوهشی دانشگاه هرمزگان

یونس عصری

دکتری اکولوژی گیاهی، عضو هیات علمی واستاد یارموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

کیان نجفی تیره شبانکاره

دکتری منابع طبیعی – علوم مرتع، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان

غلامرضا بخشی خانیکی

دکتری ، عضو هیات علمی دانشگاه پیا م نور مرکز تهران

چکیده

فنولوژی از مباحث بسیار مهم در علم اکولوژی است و شامل بررسی تغییرات مراحل مختلف حیاتی در گیاهان می باشد. از فواید این نوع بررسی می توان به انتخاب سیستم چرایی مناسب برای تعیین زمان مناسب ورود و خروج دام به مراتع اشاره نمود. در این بررسی چهار رویشگاه این گونه در عرضهای مختلف جغرافیایی و نقاط مختلف ارتفاعی در استان هرمزگان انتخاب شد و مراحل حیاتی این گونه مورد مطالعه قرار گرفت. در هریک از این رویشگاهها، فعالیت رویشی و زایشی گونه هردو هفته یکبار به مدت یکسال و نیم ثبت شد. نتایج این بررسی حاکی از آن است که عوامل اکولوژیکی به ویژه شرایط آب و هوایی و بارندگی در مراحل مختف حیاتی گونه مغیر بسیار تاثیر گذارند. همچنین عامل ارتفاع از سطح دریا به سبب نقش آن در تعیین عوامل مختلف آب و هوایی درتعیین آغاز و طول مراحل حیاتی گونه بسیار مهم می باشد. در مناطق ساحلی با ارتفاع حدود 10 متر از سطح دریا، رشد رویشی در نیمه دوم آذر ماه وزمان برگدهی کامل در هفته نخست بهمن و خزان کامل آن از هفته سوم اردیبهشت آغاز می گردد. در مناطق دور از ساحل با ارتفاع 081 متر از سطح دریا رشد رویشی در هفته نخست دی ماه و زمان برگدهی کامل در هفته سوم بهمن و خزان کامل آن از هفته نخست خردادماه آغاز می گردد.زمان آغاز رشد زایشی در مناطق ساحلی نیمه نخست دیماه و در مناطق غیر ساحلی هفته سوم دیماه است و با افزایش ارتفاع از سطح دریا تغییر می کند. ظهور نیام در اواسط بهمن و زمان رسیدن آن فروردین ماه است. در این بررسی مشخص گردید که زمان آغاز رشد رویشی و زایشی گونه در مناطق ساحلی و با ارتفاع کم ترنسبت به مناطق دور از ساحل سریع تر آغازمی گردد.

کلیدواژه ها

استان هرمزگان، شرایط رویشگاهی، فنولوژی، گونه مغیر، مراحل مختف حیاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.