جداسازی و نگهداری سلول های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی سگ به منظور کاربرد در مهندسی بافت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شیخ حسن

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی، آزمایشگاه سلول های بنیادی مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم

مهدیه غیاثی

کارشناس ارشد سلولی مولکولی آزمایشگاه سلول های بنیادی مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم

رضا طباطبایی قمی

کارشناس ارشد زیست شناسی آزمایشگاه سلول های بنیادی مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم

ناصر کلهر

کارشناس ارشد ژنتیک آزمایشگاه سلول های بنیادی مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم

چکیده

سگ یکی از مهمترین حیوانات در زمینه تحقیقات سلول درمانی با استفاده از سلول های بنیادی بالغ محسوب می شود همچنین به عنوان یکی از بزرگترین جمعیت بیمار در میان حیوانات بوده و به دلیل شباهت آن به انسان در ویژگی های مختلف از جمله شباهت فیزیولوژیکی و آناتومیکی یک مدل پژوهشی ارزشمند جهت ارزیابی برخی از بیماری ها نیز به شمار می رود سلول های بنیادی مزانشیمی به عنوان یکی از پرکاربردترین سلول های بنیادی بالغ امید فراوانی را در درمان بسیاری از بیماری ها ایجاد نموده اند. این سلول ها از انواع مختلفی از بافت ها از جمله بافت چربی قابل استحصال بوده و دارای پتانسیل خودنوزایی گسترده و قابلیت تمایز به انوع مختلفی از رده های سلولی هستند در این تحقیق بافت چربی زیر جلدی سگ توسط عمل جراحی از ناحیه شکمی آن خارج شد و به آزمایشگاه انتقال یافت در آرمایشگاه با استفاده از آنزیم کلاژناز I سلول های بنیادی مزانشیمی از بافت چربی سگ جداسازی و در محیط کشت DMEM حاوی 10% FBS کشت و جهت رشد در داخل انکوباتور با دمای 37 درحه سانتیگرد و رطوبت 99% و Co2 پنج درصد قرار داده شد. وجود سلول های بنیادی مزانشیمی حاصل از چربی سگ در محیط کشت توسط میکروسکوپ فاز متضاد تایید گردید با استفاده از این پروتکل می توان به صورت کارا سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی سگ را جداسازی و در تحقیق های مهندسی بافت از آن استفاده نمود.

کلیدواژه ها

سلول های بنیادی مزانشیمی، بافت چربی ، سگ، آنزیم کلاژناز I

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.