راهکارهای فناوری شناسایی از طریق امواج رادیویی در عملیات امداد و نجات و رهگیری حادثه دیدگان

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه طبیعی
  • کد COI اختصاصی: INDM03_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا سمیعی زفرقندی

کارشناس ارشد رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک از دانشگاه آزاد اسلامی و

چکیده

امروزه استفاده از فناوری اطلاعات در علوم مختلف و امور مدیریتی امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد که مدیریت بحران در حوادث غیر مترقبه طبیعی نیز از این امر مستثنی نبوده است. یکی از این فناوری های نوین که در زمینه مدیریت امداد و نجات و کاهش اثرات بلایای طبیعی سودمند می باشد، فناوری شناسایی از طریق امواج رادیویی (RFID) است. از توانایی های مهم این فناوری در عرصه امداد و نجات، ایجاد امکان رهگیری حادثه دیدگان در حوادثی همچون سیل، زلزله، طوفان و بهمن می باشد. برچسبهای RFID، ممکن است به یک شیئ و یا شخص متصل شوند و اطلاعات آنها در سیستم های مدیریتی دارای فواید متعددی خواهد بود. انتقال اطلاعات در RFID ها به عنوان یک کارت هوشمند غیرتماسی از طریق امواج رادیویی و توسط یک دستگاه قرائتگر حاصل می شود. این برچسب ها امکان به اشتراک گذاشتن اطلاعات ضبط شده را فراهم می سازند. این کاربرد، اجازه ارسال اطلاعات مربوط به هر شخص را محیا می کند. غیرتماسی بودن این برچسبها، شرایط برقراری ارتباط بین برچسب و دستگاه قرائتگر را در فواصل طولانی فراهم می سازد و با توجه به منحصر به فرد بدون این برچسبها و توانایی رهگیری و شناسایی آنها، تسریع در یافتن و شناسایی افراد حادثه دیده ایجاد خواهد شد. در این مقاله به تاریخچه RFID پرداخته و به چگونگی عملکرد و اجزای سیستم های شناسایی از طریق امواج رادیویی (برچسبهای RFID، آنتن ها، دستگاه های قرائتگر اطلاعات، نرم افزارها و پایگاه های داده) می پردازیم و با بررسی انواع برچسبهای RFID، به EPC به عنوان کد الکتریکی استاندارد اشاره کرده و دسته های مختلف RFID را مطرح می سازیم؛ سپس به مزایا و محدودیت های RFID و چگونگی انتخاب یک برچسب مناسب می پردازیم و در خاتمه به بحث پیرامون استفاده از این وسیله در حوزه کاهش تلفات حوادث غیر مترقبه و بهبود عملیات امداد و نجات خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، حوادث غیر مترقبه، مدیریت امداد و نجات، شناسایی از طریق امواج رادیویی، رهگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.