جهانی شدن صنعت تولید پیازهای زینتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISOP01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس مجتهدی

کرج، ابتدای جاده ماهدشت، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

سولماز خسروی

کرج، ابتدای جاده ماهدشت، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

چکیده

گلهای پیازی تفاوتهای زیادی را در مورفولوژی، رشد و نمو و پاسخهای فیزیولوژیکی به فاکتورهای محیطی نشان میدهند. این دسته از گلهای زینتی، سهم معنیداری را در صنعت جهانی گیاهان زینتی دارند و دارای کاربردهای تجاری در تولید پیاز یا گل به صورت شاخه بریده یا گلدانی و یا کشت در فضای سبز هستند. با وجود اینکه ژئوفیتهای زینتی بیش از 800 نوع جنس مختلف را شامل میشود، اما صنعت گیاهان زینتی با هفت جنس لاله، سوسن، نرگس، زنبق، گلایول، سنبل و زعفران تسخیر شده است. این دسته از گیاهان بیشتر به صورت سنتی در مناطق معتدل جهان کشت میشوند. با در نظر گرفتن تقاضای رو به رشد بازار جهانی برای ژئوفیتهای زینتی تلاش برای تولید بهینه با روشهای نوین و بازاریابی آنها ضروری است. این تلاش نه تنها برای جنسهای مورد توجه بلکه برای تولید سایر گروههای متنوع گیاهی نیز باید صورت گیرد. بنابراین، تکثیر در مناطق گرم باید بر تولید محصولات زینتی جدید و روشهای دقیق تولید متمرکز شود. همزمان، تلاش برای تولید موفق گروههای سنتی هم باید صورت پذیرد. در این مقاله، وضعیت جهانی صنعت گلهای پیازی و آینده این صنعت مرور شده است.

کلیدواژه ها

ژئوفیت زینتی، صنعت جهانی گیاهان زینتی، گل شاخه بریده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.