تعیین توالی نوکلئوتیدی ژن پروتئین پوششی دو جدایه ویروس TuMV از گل لادن و جایگاه تبارزایی آنها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
  • کد COI اختصاصی: ISOP01_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین فرزادفر

بخش تحقیقات ویروس شناسی گیاهی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران

رضا پوررحیم

بخش تحقیقات ویروس شناسی گیاهی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، تهران

چکیده

تعدادی بوته گل لادن (Tropaelum spp.) با علائم موزائیک در سال 1392 در برخی فضاهای باغی استان تهران مشاهده شد. بررسی این نمونه ها به روش آزمون الایزا و بکمک آنتیبادی اختصاصی، نشاندهنده واکنش مثبت آنها در این آزمون بود. دامنه میزبانی جدایه های TuMV بدست آمده از این نمونهها مورد مطالعه قرار گرفت که نتایج حاصل با خصوصیات توصیف شده درمورد ای ن وی روس مطابقت داشت. ژن پروتئین پوششی (CP) دو جدایه TuMV با استفاده از واکنش RT-PCR و بکارگیری آغازگرهای اختصاصی تکثیر و توالی آنها تعیین شد. طول توالی نوکلئوتیدی ژن CP دو جدایه Tu-Tro-1 و Tu-Tro-2 ،ا 824 نوکلئوتید بود که می تواند یک پروتئین فرضی با 288 اسیدآمینه را کد نماید. درخت تبارازیی با استفاده از روش (NJ) Neighbor-Joining رسم و نشان داد که جدایههای ایرانی لادن به همراه جدایه های ایرانی قبلی گزارش شده در گروه تبارزایی Basal-B (ولی در یک زیر شاخه مستقل) قرار گرفتند. به نظر می رسد گروه تبارزایی [B] از ویروس موزائیک شلغم گروه غالب آلوده کننده محصولات مختلف زینتی، سبزیجات و نیز علفهای هرز در ایران است. این اولین گزارش از آلودگی گلهای لادن به TuMV در کشور و آنالیز نبارزایی ژن پروتئین پوششی آن میباشد.

کلیدواژه ها

زینتی، بیماری، ویروس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.