بررسی فیلوژنتیکی عامل پوسیدگی نرم ارکیده در پاکدشت و ورامین
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
- کد COI اختصاصی: ISOP01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 789
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، پیشوا
موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
چکیده
ارکیده یکی از با ارزشترین گلهای زینتی بوده و پوسیدگی نرم از بیماریهای مهم این گیاه میباشد. در بهار سال 1392 در چند نوبت از گلخانه های تولید ارکیده در منطقه پاکدشت در استان تهران بازدید و از برگ و ریشه های دارای علائم پوسیدگی نرم نمونه برداری شد. جداسازی باکتری عامل بیماری در محیط NA و EMB انجام و بیماریزایی جدایه ها در برگهای ارکیده به اثبات رسید.تمامی جدایه ها گرم منفی و بیهوازی اختیاری بوده واز لحاظ تولید اندول، احیاء نیترات، حساسیت به اریترومایسین و فعالیت فسفاتاز مثبت بودند. ژن پکتات لیاز با استفاده از آغازگر ADE1/ADE2 در جدایه های مذکور تکثیر گردید، در صورتی که با آغاز گرهای EXPECC و Y1/Y2 ژن مذکور تکثیر نگردید.عامل بیمارگر با اطمینان بیشتری به عنوان گونه ای از جنس Dickeya شناسایی شد. تعیین توالی قطعات تکثیر شده ژن آرانای پلیمراز زیر واحد بتا (rpoB) تعدادی از جدایه ها نشان داد که جدایه های مذکور به میزان 99 تا 100 درصد با نمونه های Dickeya sp موجود در بایگانی NCBI شباهت داشته و به این جنس تعلق دارند و با گونه های دیگر که تاکنون برای این جنس توصیف شده، متفاوت میباشند. براساس خصوصیات فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و فیلوژنتیکی، جدایه های مذکور به جنس Dickeya تعلق داشتند.کلیدواژه ها
ارکیده، پوسیدگی نرم، تعیین توالی ، PCR ،Dickeya spمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.